X

Xavier Boog neemt afscheid!

Zoals aangekondigd reed Xavier Boog (Team Honda SR) in Amnéville zijn laatste professionele wedstrijd. De 30-jarige Fransman kan terugblikken op een mooie carrière, al zat er op WK niveau allicht meer in. Deze zomer pakte ‘Boogie’ nog een vijfde Elite MX1 titel. 

De minzame Boog, bijgenaamd ‘sénateur’, nam na een zware nek-en rugblessure in 2014 afscheid van de GP’s. Dat de voorbeeldprof tot het einde voor zijn sport leefde, bewees hij zeker in zijn afscheidsjaar. Naast zijn motorcrosstitel won hij o.m. de SX Tour ronde van Brienon. Gisteren scoorde hij ook nog eens een holeshot! Xavier won één GP in de MX3, pakte verschillende GP podia en werd twee keer geselecteerd voor het Franse MXoN team.

De Alsacien kwam o.a. uit voor Inotec Ortema Suzuki, het Kawasaki fabrieksteam, Ice One KTM en 24MX Honda. In 2012 werd hij MX1 rookie van het jaar en zegevierde in de tweede manche van de GP van Brazilië. Xavier verklaarde eerder dat hij het steeds moeilijker heeft om de risico’s te nemen die nodig zijn om vooraan te rijden en dat hij meer tijd wil maken voor zijn gezin. De MXMag redactie wenst Boog een succesvolle conversie na zijn topsportcarrière!


Foto’s: Mediacross