Barcia verrast opnieuw, nu met overwinning

Barcia verrast opnieuw, nu met overwinning
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vorig jaar wist Justin Barcia iedereen te verbazen met een derde plaats tijdens de eerste wedstrijd in Anaheim. Nu wint de Amerikaan MonsterEnergy AMA Supercross Kampioenschap in een modderig Angel Stadium of Anaheim! Ken Roczen komt als tweede over de finish voor Eli Tomac die in de slotfase Dean Wilson weet te passeren. Marvin Musquin komt niet verder dan de achtste plaats en regerend kampioen Jason Anderson komt als veertiende over de finish!

Terwijl de regen steeds heftiger wordt lijkt Cooper Webb de leiding te nemen. De KTM-rijder gaat in de eerste bocht echter onderuit en samen met Webb komen ook Joey Savatgy, Justin Hill en Chad Reed in de problemen. Wilson neemt de leiding en de geboren Schot wordt gevolgd door Anderson en Malcolm Stewart. Het broertje van James Stewart neemt snel de tweede plaats over en voert de druk op bij leider Wilson. De eerste 15 minuten kan Wilson de leiding vast houden maar Barcia heeft een goed tempo te pakken. De Yamaha-rijder heeft Anderson en Stewart achter zich gelaten en weet ook Wilson te passeren. Barcia neemt de leiding over en niet veel later weet Roczen de tweede plaats over te nemen. Heel lang lijkt Wilson als derde over de finish te komen maar Tomac heeft een betere eindsprint en de Kawasaki-rijder wordt derde voor Wilson en Webb die dus heel knap terug is gekomen!

Uitslag AMA Supercross 450SX #1; Anaheim, USA:
1 Justin Barcia USA Yamaha
2 Ken Roczen D Honda
3 Eli Tomac USA Kawasaki
4 Dean Wilson GB Husvarna
5 Cooper Webb USA KTM
6 Aaron Plessinger USA Yamaha
7 Malcolm Stewart USA Honda
8 Marvin Musquin F KTM
9 Chad Reed Aus Suzuki
10 Cole Seely USA Honda
14 Jason Anderson USA Husqvarna

Tussenstand 450SX na 1 van 17 wedstrijden:
1 Justin Barcia USA Yamaha 26
2 Ken Roczen D Honda 23
3 Eli Tomac USA Kawasaki 21
4 Dean Wilson GB Husvarna19
5 Cooper Webb USA KTM 18
6 Aaron Plessinger USA Yamaha 17
7 Malcolm Stewart USA Honda 16
8 Marvin Musquin F KTM 15
9 Chad Reed Aus Suzuki 14
10 Cole Seely USA Honda 13

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Uw reacties