X

Dixon Racing kiest voor WP Suspension!

Bike It Dixon Kawasaki Racing team zal in 2019 met officiële ondersteuning van WP Suspension uitkomen. De Kawasaki KX 250 van het Kawasaki Europe-ondersteunde MX2-team zal worden uitgerust met WP 48 mm conusventielvorken en Trax Shock uit het Pro Component-programma.

Zoals bekend wordt de Amerikaan Darian Sanayei dit jaar het speerpunt van het team. Sanayei heeft verschillende EMX250 zeges behaald en stond begin 2018, in zijn tweede MX2-seizoen, op het podium. Even later werd hij echter voor de rest van het seizoen buiten strijd gesteld door een knieblessure.

WP Suspension legde sinds de overname door KTM toe op het uitrusten van de Oostenrijkse motoren, inclusief Husqvarna. Het toonaangevende veringmerk boekte echter succes in zowat alle mogelijke disciplines van motorcross en supercross, over enduro en rallyraid tot Superbike en alle verschillende klassen in het MotoGP kampioenschap. Deze brede ervaring in motorsport wordt weerspiegeld in de state-of-the-art producten van WP en in de aftermarket- en OEM-producten van het merk.

Sanayei begint op zondag 3 maart samen met de Braziliaan Gustavo Pessoa aan Wereldkampioenschap MX2 in Argentinië.

Gareth Edmunds, Brand Manager, WP Suspension UK
“Ik ben blij om aan te kondigen dat het Bike It Dixon Kawasaki Racing Team het WP Pro Component-assortiment voor het 2019 MXGP-seizoen zal gebruiken. Motocrossrijders weten dat WP Suspension veringen levert voor KTM en Husqvarna-motoren, maar veel mensen weten niet WP veringen ook beschikbaar zijn voor andere belangrijke off-road-merken en -modellen. We wilden de prestaties van onze producten laten zien op een Japans model, en Steve’s team is een van de beste opties voor ons om dit te doen. Ze gebruiken de 48 mm Conus Valve Forks en Trax-shock. Steve heeft een erg professioneel team, hij streeft altijd naar innovatie en prestaties. Daarom past Bike It Dixon Kawasaki Racing goed bij onze merkwaarden. Steve heeft de afgelopen 20 jaar één van de meest succesvolle privéteams in de MXGP-paddock opgebouwd. Nu Darian nog een jaar bij Dixon Kawasaki Racing zit, denk ik dat er veel potentieel  is voor zowel het team als voor WP Suspension.”

Steve Dixon, Teameigenaar, Bike It Dixon Racing
“Er zijn voor DRT veel positieve punten om dit jaar samen te werken met WP Suspension. Het feit dat WP Suspension de grootste leverancier van fabrieksmateriaal in de MXGP is, is er daar één van. Er zijn meer WP Suspension-engineers aanwezig dan welk ander merk dan ook. Hierdoor gaat dus veel informatie  terug naar de WP-fabriek. Hoewel de informatie van de rijder niet als zodanig wordt gedeeld, kunnen de technici de instellingen wel aanpassen om de rijder te helpen. We zijn een technisch team dat graag de grenzen verlegt, daarom genieten we van dit soort samenwerkingen. Toen we door Gareth (Edmunds) werden benaderd, was het al een positieve insteek voor ons, omdat we wisten dat Gareth voor Kawasaki had gewerkt.  Hij kent het GP-circus en weet wat nodig is. Dit gaf me vertrouwen omdat ik met iemand kan samenwerken die onze belangen in de WP-groep zal pushen. Het kan alleen maar een positieve zet zijn die WP Suspension helpt om verder uit te breiden op de markt van Japanse motoren.”