X

Dag- en manchezege voor Roks in Lochem

????????????????????????????????????

Tijdens het ONK Sidecars & Quads masters in Lochem werd ook de tweede wedstrijd verreden van het NK quads. Ook in deze klasse was er een spannende wedstrijd te zien die pas in de laatste ronde van de tweede manche beslist werd. Dagwinnaar werd titelverdediger Valentino Roks. De Ecomaxx-rijder wist na een derde plaats in de eerste manche de tweede manche winnend af te sluiten. Marco Keunen was de meest constante rijder, maar moest tevreden zijn met de tweede plaats. De winnaar van de eerste wedstrijd in Lierop Mike Koolhaas mocht nu als derde plaats nemen op het podium. Hij deed dit voor Dennis Jansen en Luc van Lenning.

Eerste manche
Het was Keunen die als snelste weg was bij de start. Hij werd gevolgd door Ende, Koolhaas, Roks en Dani Hoffard. In de eerste twee ronden gingen Roks en Hoffard voorbij aan Koolhaas. Keunen, Ende en Roks name een kleine voorsprong op Hoffard en Koolhaas. In de zevende ronde viel de beslissing in de manche. Ende ging voorbij aan Keunen en kwam als eerste over de finish met aan zijn achterspatbord Keunen en Roks en Hoffard. Op een kleine achterstand passeerde Koolhaas als vijfde de meet.

Tweede manche
Ook de tweede manche was een spannende aangelegenheid. Opnieuw was Keunen als snelste weg. Nu was het Roks die direct achter hem zat met hier vervolgens achteraan Koolhaas, Hoffard en Pim Brandsen. In de tweede ronde was het Jamie Lommers die voorbij ging aan Gymano Besems en Brandsen om als vijfde door te komen. Hij moest echter al gelijk een gaatje laten met de eerste vier die gedurende de manche dicht bij elkaar bleven. In de zesde ronde was het Jansen die voorbij ging aan Lommers hij nam zodoende de vijfde plaats over. In de zevende ronde verloor Hoffard de controle over zijn quad en kwam ten val. Hij reed de manche nog wel uit maar eindigde in de middenmoot. Luc van Lenning was bezig aan een inhaalslag vanaf de elfde plaats en ging één ronde later voorbij aan Lommers om zich in de top vijf te melden. De beslissing voor de manche- en de dagzege viel in de negende en laatste ronde. Roks ging voorbij aan Keunen en werd de grote winnaar van de dag. Keunen behaalde de tweede plaats voor Koolhaas. Op ruime achterstand kwam Jansen als vierde over de meet op enige afstand gevolgd door van Lenning.

Eerste manche NK quads Lochem:
1. Ende, 2.Keunen, 3. Roks, 4. Hoffard, 5. Koolhaas, 6. Jansen, 7. van Lenning, 8. Bac, 9. Besems, 10. van den Berg.

Tweede manche NK quads Lochem:
1. Roks, 2. Keunen, 3. Koolhaas, 4. Jansen, 5. van Lenning, 6. Lommers, 7. Besems, 8. van der Sanden, 9. van der Spek, 10. Bac.

Dagklassement NK quads Lochem:
1. Roks 191, 2. Keunen 190, 3. Koolhaas 177, 4. Jansen 173, 5. van Lenning 170, 6. Besems 166, 7. Bac 164, 8. van der Sanden 161, 9. van der Spek 161, 10. van Rijswijck 160.

Tussenstand NK quads 2019 (netto):
1. Koolhaas 191, 2. Roks 191, 3. Keunen 190, 4. van Lenning 181, 5. Hoffard 174, 6. Jansen 173, 7. Besems 169, 8. Lommers 167, 9. Bac 164, 10. van der Sanden & van der Spek 161.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics