X

Dit was de weg terug van Jeremy Van Horebeek

Afgelopen weekend ging het WK MXGP van start in Argentinië, en al meteen kwam er een Belg toe aan scoren toe. Uitgerekend Jeremy Van Horenbeek wist na een lange periode van onzekerheid alle zorgen om te zetten in misschien wel één van de mooiste sportmomenten van het jaar. Na een korte voorbereidingsperiode wist “The Jerre” zijn doorzettingsvermogen en het vertrouwen van zijn team te belonen met een knappe derde plaats. Ter ere daarvan tonen u wij nog even de weg die Jeremy afgelopen winter heeft afgelegd op weg naar het podium.

 

7 oktober 2018

In het Amerikaanse Red Bud reed Jeremy tijdens de Motocross of Nations zijn laatste wedstrijd van 2018 . Op dat moment zag het ernaar uit dat dit weleens Jeremy zijn laatste wedstrijd als fulltime WK piloot geweest zou kunnen zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Thank you 2018 for the good and the bad days ! The Mx future is not in my hands …

Een bericht gedeeld door Jeremy van horebeek (@jeremyvanhorebeek) op

13 december 2018

Jeremy doorbrak de stilte rond zijn transfernieuws, en kondigde aan om samen met Team Honda SR Motoblouz deel te zullen nemen aan Le Touquet.

13 januari 2019

Jerremy nam deel aan zijn allereerste strandrace in voorbereiding op Le Touquet. Uiteindelijk wist Jeremy zijn strandrace debuut meteen af te sluiten met een vijfde plaats.

3 februari 2019

Voor het eerste in zijn carrière nam Jeremy deel aan Le Touquet. Na een sterke wedstrijd moest hij helaas vroegtijdig de strijd staken, maar zijn kunnen als strandracer had hij toen al lang en breed bewezen.

12 februari 2019

Eindelijk kwam het verlossend nieuws dat Jeremy toch een zitje voor het WK heeft gevonden. Jeremy zou namelijk zijn samenwerking met Team Honda SR Motoblouz verderzetten in het WK MXGP.

3 maart 2019

Na een korte voorbereiding reist Jeremy naar Argentinië voor de (onverhoopte) start van zijn MXGP seizoen. Met een derde plaats in de kwalificatie op zaterdag verrast Jeremy al in positieve zin. Al kwam de grootste verrassing een dag later wanneer Jeremy na een 6+3 score in de reeksen uiteindelijk opnieuw op een WK podium mocht plaatsnemen.

Tekst: Dieter Jans
Foto: Bavo Swijgers