Rick Elzinga van Cingoli naar Matterley Basin!

Rick Elzinga van Cingoli naar Matterley Basin!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

EMX250 rookie Rick Elzinga (SDM Corse Yamaha) verschijnt dit weekend in Matterley Basin voor het eerste aan de start in een EK wedstrijd met de kwartliter. De pupil van ex-wereldkampioen David Philippaerts werkte eerst nog een laatste generale repetitie af in Cingoli.

Die wedstrijd was de eerste in het Italiaanse kampioenschap en dat was te merken aan de opkomst. “Het was druk met maar liefst drie groepen, maar ik zette in mijn groep de 12de tijd neer waardoor ik me meteen kwalificeerde,” steekt Rick van wal.

Dit hield wel in dat hij als 34ste naar de start mocht. Geen heel mooi plekje maar gewoon gas erop! “In beide manches waren de starts niet top, ook door een valpartij voor me. Telkens moest ik achterin beginnen. Het rijden zelf ging goed en ik reed constant waardoor ik van P18 naar P13 terug kwam. Ook het team was goed tevreden over die prestatie,” zegt Elzinga. De jonge coureur uit Zenderen had zo zijn plaatsje in de Superfinale verdiend. “Om mijn rug te sparen ben ik bewust niet gestart in die Superfinale. Dit weekend wilde ik zo fris mogelijk zijn daarom hebben we het maar bij twee manches gelaten.

Ondertussen is de teamtruck van Rick’s nieuwe team al onderweg. Zelf vliegt hij op vrijdagmorgen achterna. Elzinga is in Groot-Brittanië één van de vier Nederlanders die in de EMX250 uitkomt.

Foto’s: Yamaha Racing / Alex Piantanida

Uw reacties