X

Vijf minuten met Jago Geerts & Ben Watson

Na haltes in Argentinië en Groot-Brittannië strijkt het FIM Motorcross Wereldkampioenschap dit weekend in het Nederlandse Valkenswaard neer. Op het Eurocircuit krijgen de rijders voor het eerst in dit WK een zandrace voorgeschoteld. Een ondergrond die beide Monster Energy Kemea Yamaha MX2 rijders, Ben Watson en Jago Geerts, wel ligt.

Valkenswaard is voor het Monster Energy Kemea Yamaha Team – dat zijn thuisbasis in Genk, België heeft – een speciale race. Tussen de workshop en het Eurocircuit liggen slechts 50 kilometers. “Lommel is uiteraard onze thuis-GP, maar Valkenswaard mag je gerust onze tweede thuisrace noemen” aldus teameigenaar Hans Corvers. Veel fans, sponsors, familie en vrienden van de teamleden zullen deze Grote Prijs dan ook bijwonen. In tegenstelling tot vorig jaar – toen het sneeuwde en vroor – zijn de weersvoorspellingen nu ideaal.

Ben Watson staat momenteel vijfde in de WK-stand, Jago Geerts negende. “We moeten eerlijk zijn: de resultaten zijn nog niet wat we gehoopt en verwacht hadden”, geeft Corvers toe. “Al is er zeker geen reden tot paniek. Ik heb onze rijders al een paar keer goede dingen zien doen, maar ze slagen er nog niet in om het ook mooi af te ronden. Misschien leggen ze zichzelf wel een beetje te veel druk op. Niet nodig. Ze staan fysiek sterk, de motor is goed en ze hebben de snelheid. Ze hebben gewoon een goed resultaat, een podium nodig om de bal aan het rollen te brengen. Hopelijk kunnen ze het dit weekend flikken.”

Jago Geerts :”Ik woon in Balen, op amper een half uurtje rijden van Valkenswaard. Hoewel het niet in België is, kan je deze wedstrijd gerust een soort van thuis-GP noemen. Er zullen heel wat vrienden, familieleden en fans in Nederland zijn om me aan te moedigen. Dat is toch wel een extra motivatie. Ik hou ervan om in het zand te rijden. Mijn doel? Top vijf. Maar dan moet ik wel wat minder fouten maken en heb ik ook twee goede starts nodig.”

Ben Watson: “Vorig jaar kende ik een rampzalig weekend in Valkenswaard (negende plaats). Ik was toen net vierde geworden in Argentinië en was iets te voorzichtig in Nederland. Deze keer ga ik met een heel andere instelling naar Valkenswaard. De resultaten waren tot dusver maar middelmatig. Het heeft dus geen zin om op safe te spelen. Ik wil eindelijk eens tonen wat ik in mijn mars heb. Ik hou van zandraces. Hoe zwaarder en hoe moeilijker, hoe liever.”

Foto’s: Gino Maes, shotbyBavo