X

Mike van Grinsven behoudt 100% score

????????????????????????????????????

Mike van Grinsven heeft in het Belgische Lommel de vierde wedstrijd van het KNMV ONK Quads Masters gewonnen. Van Grinsven was in beide manches de sterkste in een duel met Joe Maessen. Met de volle score van 50 punten blijft van Grinsven op een score van 100% staan. Met twee de tweede plaats behaalde Maessen de tweede plaats in het dagklassement. Hij pakte hiermee genoeg punten om ook de tweede plaats in de tussenstand van het ONK Quads Masters 2019 over te nemen van Ricardo Phoelich. De derde plaats was voor Jan Vlaeymans. De Belg betrad hiermee voor de eerste maal dit seizoen het erepodium. Voor Ricardo Phoelich waren de druiven zuur. De Wijchenaar kwam in de laatste ronde van de eerste manche vast te staan in de omheining van de baan en verspilde hiermee dure punten. Nick van Hout kende met een vijfde en zevende plaats in de manches een goede dag en werd vijfde in het dagklassement.

Eerste manche
Van Grinsven kwam als beste weg bij de start met achter zich Jan Hoogendoorn, Maessen, de Vries en Phoelich. In de eerste ronde ging Maessen direct voorbij aan Hoogendoorn en sloot aan bij van Grinsven. Het was de Vries die in de tweede ronde de derde plaats overnam van Hoogendoorn die weer werd gevolgd door Phoelich en van Hout. In de achtervolgende groep vond een opstopping plaats. Hierdoor was het gat met de achtervolgers geslagen. Van Grinsven en Maessen vochten ondertussen vooraan hun strijd uit en liepen hierbij al weg van de concurrentie. Phoelich passeerde Hoogendoorn en ging even later ook voorbij aan de Vries. Vlaeymans herstelde zich in de achtervolgende groep en ging eveneens voorbij Hoogendoorn. Twee ronden later was ook van Hout slachtoffer geworden van de dadendrang van Vlaeymans en kwam hij als vijfde door. Hiermee leken de posities voor de eerste manche ingenomen. Echter Vlaeymans achterhaalde de Vries en ging hem voorbij. De Vries liet dit echter niet op zich zitten en passeerde Vlaeymans weer. Van Grinsven had Maessen hadden inmiddels een voorsprong opgebouwd op Phoelich. Maessen bleef lang bij tot halverwege de manche maar moest langzaam maar zeker een gat laten en wederom zijn meerdere erkennen in van Grinsven. Phoelich leek op de derde plaats af te steven maar kwam in de laatste ronde vast te staan in de omheining van de baan. Het waren onder andere de Vries, Vlaeymans en van Hout die hiervan profiteerden en hiermee de top vijf in de manche-uitslag compleet maakten.

Tweede manche
Opnieuw was het van Grinsven met de hole-shot. Hij werd gevolgd door Hoogendoorn, Phoelich van Lith en Maessen. Maessen pakte in de eerste ronde de tweede plaats over en sloot opnieuw aan bij van Grinsven. Hoogendoorn viel snel terug en het was van Hout die als vijfde kwam te liggen. Halverwege de manche moest Maessen langzaam maar zeker van Grinsven laten gaan. Opnieuw was het Vlaeymans die terug kwam rijden in de top vijf. Hij ging voorbij Hoogendoorn en van Hout. Even later moest ook van Lith er aan geloven. Van Grisven won wederom de manche voor Maessen. Phoelich pakte nu wel de derde plaats op ruime achterstand. Vlaeymans en van Lith maakten de top vijf compleet.

In de tussenstand van het ONK Quads Masters heeft van Grinsven een ruime voorsprong van 43 punten. Maessen neemt de tweede plaats over van Phoelich waarna de achtervolgende groep inmiddels ook op ruime achterstand staat. Job Smits kende in de eerste manche een DNF en valt nu evenals de afwezige Rick Haverdil buiten de top 10. Jan Vlaeymans en Nick van Hout nemen zijn de nieuwe namen bij de eerste 10.

Eerste manche:
1. van Grinsven, 2. Maessen, 3. de Vries, 4. Vlaeymans (Bel), 5. van Hout, 6. Jansen, 7. de Cuyper (Bel), 8. Phoelich, 9. van Lith, 10. Steenbergen.

Tweede manche:
1. van Grinsven, 2. Maessen, 3. Phoelich, 4. Vlaeymans (Bel), 5. van Lith, 6. Job Smits, 7. van Hout, 8. Gommans, 9. van den Borne, 10. Steenbergen.

Dagklassement ONK Quads Masters Lommel (Bel):
1. van Grinsven 50, 2. Maessen 44, 3. Vlaeymans (Bel) 36, 4. Phoelich 33, 5. van Hout 30, 6. van Lith 28, 7. de Cuyper (Bel) 24, 8. Jansen 24, 9. Gommans 22, 10. Steenbergen 22.

Tussenstand ONK Quads Masters 2019.
1. van Grinsven 175, 2. Maessen 132, 3. Phoelich 131, 4. Jansen 96, 5. de Vries 88, 6. Gommans 81, 7. Vlaeymans 79, 8. van Lith 76, 9. van Hout 72, 10. Ruttenberg 71.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics