X

MXGP terugkeer naar Midden-Oosten?

YouthStream vicepresident David Luongo bevestigde dat het waarschijnlijk is dat het WK motorcross in 2020 terugkeert naar het Midden-Oosten. Losail Qatar stond van 2013 tot en met 2017 op de MXGP kalender. Nu zou het gloednieuwe Koeweit Motor City-complex een serieuze kandidaat om een Grote Prijs te organiseren.

MXGP-circuitbouwer Greg Atkins heeft in Koeweit een internationaal circuit neergelegd dat voldoet aan alle vereisten. Het zou dus best kunnen dat de Koeweitie ook een GP naar hun land willen halen! Luongo zei ook dat de recente overname van Youthstream door het Zwitserse Infront zal helpen bij de mondiale uitbouw van het MXGP wereldkampioenschap.

“Het Midden-Oosten is nog steeds in onderhandeling,” merkte hij op. “Het is nog vroeg op het jaar, maar ik heb er al een goed gevoel bij dat we daar in 2020 weer aanwezig gaan zijn. We hebben verzoeken uit Zuid-Amerika en het Midden-Oosten wat een positieve trend is voor het kampioenschap.” Hierboven zie je een video van Motocross Action testrijder Dennis Stapleton die onlangs te gast was in Koeweit en op de motorcrossbaan van Kuwait Motor Town reed.

“We geloven dat de boost van Infront enkele aanvragen met zich mee zal brengen, maar we zijn pas met de samenwerking begonnen,” voegde hij hieraan toe. “Er is nog niets voltooid, maar er zijn veel gesprekken met organisatoren buiten Europa. Dat laat zien dat MXGP erg populair en interessant is.” De MXGP heeft momenteel Argentinië, Indonesië (tweemaal), Rusland, China en Hong Kong als Fly-Away wedstrijden op de kalender.

Tekst: Adam Wheeler, OTOR
Foto: CDS