X

Dean Gregoire verzekert zich van EMX finale!

De vijfde en laatste wedstrijd van het Europees kampioenschap 65cc North-West is goed verlopen voor het Team Youth Pro MX. Op het circuit van Arnhem wist Dean Gregoire heel knap zesde te worden. Daarmee plaatst hij zich voor de finale volgende maand tijdens de Grand Prix van Tsjechie. Op het circuit van Loket komt de top tien van de vier Europese regio’s bij elkaar om voor de EMX65 titel te strijden! Teamgenoot Sjevy Klokgieter kwam ook goed voor de dag op het Gelderse circuit. Hij wist 17e te worden in het dag klassement. De overwinning ging naar Lotte van Drunen, zij werd tweede en eerste wat haar de ‘overall’ opleverde. De totaalzege na vijf wedstrijden ging naar de Tsjech Vitezslav Marek.

EMX65:
De eerste manche van het weekend komt Dean redelijk uit de start en hij begint op een twaalfde plaats aan de wedstrijd direct gevolgd door teamgenoot Sjevy. Waar Dean zich snel de top tien in weer te werken blijft Sjevy op de dertiende plaats hangen. Hij heeft mooie duels maar de Helmonder weet deze stuk voor stuk in zijn voordeel te beslissen. Na twee ronden heeft Dean zich al opgewerkt naar de zesde plaats maar door een foutje verliest hij deze even. In de tweede helft van de wedstrijd weet de KTM-rijder zich te herstellen waardoor hij nog twee plaatsen weet te winnen. Op een geweldige vijfde plaats komt de Alpinestars-geklede crosser over de finish. Sjevy krijgt in de slotfase nog een aanval te werken en hierdoor verliest hij nog een plaatsje, de Vos Oss-rijder komt hierdoor als veertiende over de finish!
De tweede manche is de start van Dean veel beter en hij weet zich als zesde door de eerste bocht te sturen. Dankzij een mooie binnenbocht kan de Belg Lucas worden gepasseerd en de vijfde plaats weet hij de eerste helft van de wedstrijd van te houden. Dan komt Kooiker opzetten maar deze maakt een foutje en Dean pakt de vijfde plaats terug. In de laatste ronde is het echter de Brit Boughen die de vijfde plaats van Dean weet af te snoepen. De crosser uit Geldrop wordt zesde in deze manche en zo ook in het dag klassement. Voor Sjevy verloopt de wedstrijd helaas minder goed. Hij komt als veertiende uit de start maar kan het juiste tempo niet vinden. Vervolgens zakt hij in twee ronden terug naar de 17e plaats om even later onderuit te gaan. De motor ligt precies tegen een springschans waardoor het voor Sjevy erg moeilijk is de motor weer op beide wielen te krijgen. Er gaat heel veel tijd verloren maar de scholier weet de klus te klaren en kan de wedstrijd uit rijden. Punten zitten er deze keer helaas niet in maar met een 25e plaats ziet hij wel de finishvlag!

Volgende wedstrijd:
Het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd gaat op 23 juni verder in Geldermalsen. Op 11-13-14 juli staat de 24MX Masters Kids in Frankrijk op het programma en twee weken later dus de EMX-finale!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography