X

TJ O’Hare sluit EMX sterk af!

De Australische Tahlia “TJ” O’Hare (KTM Diga Junior Racing) is bezig aan een leerjaar in Europa. Toch voegde ze vorig weekend al een fraaie mijlpaal toe aan haar palmares. Tijdens de finale van het eerste FIM Europe EMX vrouwenkampioenschap in Arnhem werd ze namelijk vijfde. 

O’Hare heeft sinds enkele maanden haar thuisbasis in België. De wedstrijd in Nederland was dan ook haar meest nabije verplaatsing in de Europese cyclus.


Na een top-10 start in de eerste reeks trok TJ stevig door zo kon ze opschuiven naar de 6de plek. Vervolgens was het veel moeilijker om terrein te winnen en reed ze een eenzame wedstrijd. De drievoudige Australische junior kampioene voelde enigszins de weerslag van haar vroege inspanningen in combinatie met de hitte. Desondanks sloot O’Hare af als zesde.

De #625 KTM Diga Junior motor schoot bij de start weg als een raket. Helaas ging Tahlia te vroeg in de ankers waardoor ze enkele posities moest prijs geven. In de eerste helf van de race lag ze in 5de stelling om nadien terug te vallen naar de 7de plaats. Hoewel ze nog een slotoffensief lanceerde waarbij TJ tot in het wiel van Amber Simons kwam, moest ze uiteindelijk genoegen nement met een 7de plaats.

In de eindstand van het kampioenschap sloot de WMX debutante af als 8ste, op nauwelijks twee punten van de Noorse Mathea Selebo. De volgende grote afspraak voor O’Hare en haar teamgenote Avrie Berry is de GP van de Tsjechische Republiek in Loket, eind juli.


TJ O’Hare: “Als ik er op terug kijk ging mijn weekend in Nederland wel redelijk lekker. Het was mijn beste ronde in het kampioenschap en eindelijk haalde ik mijn doel -een top-5 eindstand- in de EMX serie. Aan het einde van de eerste manche werd ik een beetje moe en voelde ik de hitte. Mijn ademhaling was niet goed en dat is zeker in dergelijke omstandigheden een werkpunt.

Ook al waren de resultaten op zich goed, Arnhem gaf mij ook een beetje een dubbel gevoel. Mijn training was de laatste tijd erg goed en ik vond eigenlijk dat ik het wat beter had moeten doen! Ik reed gewoon nog niet hoe ik weet dat ik kan en werd té gespannen. Mijn eerdere rondes in de EMX vielen samen met andere verplichtingen van het team. Nu was het hele team er bij om me te helpen en me aan te moedigen, dat was natuurlijk wel heel cool!”

Niek Fotografie