X

Hermans/Musset pakken dagzege en leiding in ONK!

Het ONK sidecars masters kende wederom een spannend en in sommige gevallen een dramatisch verloop. De wedstrijd leverde een nieuwe leider op in het kampioenschap met nog de finalewedstrijd in Lichtenvoorde te gaan. Dat er veel waarde aan het behalen van de titel wordt gehecht blijkt wel uit het feit dat Etienne Bax voor deze gelegenheid had gezocht naar een vervangende bakkenist. Het was Lauris Daiders die de honours waarnam voor Kasper Stupelis. Het waren Koen Hermans/Nicolas Musset die uiteindelijk het sterkste bleken. Na een fout van Bax/Daiders in de eerste manche wonnen Hermans/Musset de eerste manche. In de tweede manche kreeg het duo echter te kampen met problemen en mochten zij erg gelukkig zijn met de derde plaats. Hierdoor nemen zij wel de leiding over in het ONK sidecars masters met één schamele punt voorsprong op Bax/Stupelis. De tweede plaats was voor Marvin van Luchene/Ben van den Bogaart. Het duo leek te gaan profiteren van de problemen bij Bax/Daiders en Hermans/Musset en hierdoor met de dagzege aan de haal te gaan. Hermans/Musset wisten echter de schade in de tweede manche te beperken en van Luchene/van den Bogaart kwamen net één puntje tekort voor de dagzege.
De fout in de eerste manche van Bax/Stupelis bleek een dure te zijn. Hierdoor moest het gelegenheidsduo het doen met een vijfde plaats in de eerste manche. De wraak was echter zoet in de tweede manche en met de manchezege wisten zij nog de derde plaats in het dagklassement te behalen.
De vierde plaats was voor voor Arne Dierckens/Robbie Bax met een derde en vierde plaats in de manches. Julian Veldman/Glenn Janssen maakten de top 5 compleet.

Eerste manche
De holeshotpremie van 100 euro ging naar Bax/Daiders. Zij werden gevolgd door Dierckens/Bax, van Luchene/van den Bogaart, Hermans/Musset en Justin Keuben/Bjorn Roes. In de eerste ronde ging Hermans/Musset voorbij aan van Luchene/van den Bogaart. In de derde gingen zowel Hermans/Musset als van Luchene/van den Bogaart voorbij aan Dierckens/Bax . Bax/Daiders hadden echter al een mooie voorsprong gecreëerd en leken de wedstrijd dan ook al onder controle te hebben. In de daaropvolgende ronde was het Veldman/Janssen die voorbij gingen aan Keuben/Roes en zich in de top vijf meldde. Ondanks de jacht die Hermans/Musset openden op Bax/Daiders leek de top vijf zich gesetteld te hebben. Hermans/Musset waren de enigsten in de top die dichterbij kwamen aan hun voorgangers en de rest van de verschillen werden langzaam maar zeker groter. De manchezege leek dan ook naar Bax/Daiders te gaan, maar in de voorlaatste ronde ging het fout voor dit duo. Bij het inhalen van een achterblijver maakten deze een overwachte manoeuvre en reden Bax/Daidershier vol achterop. Hierdoor viel het duo terug naar een derde plaats. Hiermee was de schade echter nog niet geleden. Zowel Bax als de zijspan liepen door deze aanvaring schade op en moesten nog twee plaatsen meer prijs geven. Hermans/Musset won dan ook de manche voor Luchene/van den Bogaart, Dierckens/Bax en Veldman/Janssen. Bax/Daiders behaalden de vijfde plaats.

Tweede manche
In de tweede manche was het opnieuw Bax/Daiders met de kopstart voor Hermans/Musset, van Luchene/van den Bogaart, Gert van Werven/Peter Beunk en Davy Sanders/Lari Kunnas. In de eerste ronde nam Hermans/Musset de leiding over en gingen Dierckens/Bax voorbij aan Sanders/Kunnas. Dierckens/Bax gingen één ronde later ook voorbij aan van Werven/Beunk en kwam nu als vierde door. Hermans/Musset kregen problemen met de caberateur en vielen plots terug naar de derde plaats. Zij konden het tempo van Bax/Daiders en van Luchene/van den Bogaart niet meer volgen en het was wachten op meer plaatsen verlies. Voor Sanders/Kunnas was de manche al ten einde gekomen. Kunnas had een steen op zijn vinger gekregen en bleek een open breuk opgelopen te hebben. Bax/Daiders namen een kleine voorsprong en wonnen de manche voor Luchene/van den Bogaart. Hermans/Musset wisten de derde plaats alsnog vast te houden en pakten hiermee de dagzege.
De vierde plaats was voor Dierckens/Bax en van Werven/Beunk slaagden er nog net in om Veldman/Janssen van zich af te houden.

Uitslag eerste manche ONK sidecars masters Valkenswaart:
1. Hermans/Musset, 2. van Luchene/van den Bogaart, 3. Dierckens/Bax, 4. Veldman/Janssen, 5. Bax/Daiders, 6. van Werven/Beunk, 7. Keuben/Roes, 8. Sanders/Kunnas, 9. Boussy/de Schacht,
10. Kops/Lambrechts.

Uitslag tweede manche ONK sidecars masters Valkenswaard:
1. Bax/Daiders, 2. van Luchene/van den Bogaart, 3. Hermans/Musset, 4. Dierckens/Bax, 5. van Werven/Beunk, 6. Veldman/Janssen, 7. Keuben/Roes, 8. Kops/Lambrechts, 9. Boussy/de Schacht,
10. Wisselink/Sloot.

Dagklassement ONK sidecars masters Valkenswaard:
1. Hermans/Musset 45, 2. van Luchene/van den Bogaart 44, 3. Bax/Daiders 41, 4. Dierckens/Bax 38, 5. Veldman/Janssen 33, 6. van Werven/Beunk 31, 7. Keuben/Roes, 28, 8. Kops/Lambrechts 24,
9. Boussy/de Schacht 24, 10. Wisselink/Sloot 20.

Tussenstand ONK sidecars masters 2019:
1. Hermans/Musset 196, 2. Bax/Stupelis 195, 3. van Werven/Beunk 153, 4. Veldman/Janssen 134, 5. Dierckens/Bax 122, 6. van Luchene/van den Bogaart 120, 7. Willemsen/Rostingt 119,
8. Keuben/Rietman 117, 9. Kops/Lambrechts 94, 10. Brown/Miljard 90.

Tekst: Maycel de Bruijn
Foto’s: mdbmxpics