X

Jeremy Seewer in pole positie voor HRC zitje!

De huidige nummer twee in het WK MXGP staat blijkbaar bovenaan het verlanglijstje van Team HRC voor 2020. Maar ook een derde plek als Yamaha fabrieksrijder in Monster Energy Wilvo kleuren zou een optie zijn.

Voor de 2020 ‘transferperiode‘ geldt de 25-jarige Zwitser als één van de meest gegeerde rijders. De vijfvoudige GP winnaar lost dit jaar dan ook alle verwachtingen in. Na de GP van Azië prijkt Jeremy die bezig is aan zijn tweede seizoen in de MXGP op de tweede plaats in de tussenstand.


Seewer heeft bovendien de goede vorm te pakken. De tweevoudige MX2 vicewereldkampioen haalde in Rusland voor het eerst het podium en voegde daar twee top-3 klasseringen in het Indonesische tweeluik aan toe.

“Dit kampioenschap veranderde met veel rijders buiten strijd. Dat is nooit leuk om te zien en het is een situatie die niemands wil,” aldus Seewer over zijn klim in het MXGP klassement. “Oké, ik sta nu tweede maar daar ben ik niet te veel mee bezig. Het is moeilijk om het helemaal te vergeten maar ik probeer gewoon om zo goed mogelijk te presteren en dan zien we wel waar het schip strandt.”


De ex-Suzuki rijder staat bekend voor zijn relaxte houding en zijn regelmaat. Opmerkelijk genoeg miste hij nog geen enkele GP door blessure nadat hij in 2014 voltijds zijn intrede maakte in het WK. Dit jaar kon de #91 verder bouwen op de snelheid en de lessen die hij in 2018 leerde tijdens zijn 450 debuutjaar. Deze kwaliteiten spreken tot de verbeelding van HRC dat dit seizoen verder ging met Brian Bogers naast kopman Tim Gajser.

Bogers kende in  HRC dienst echter meer pech dan succes. Door een gebroken voet en de daarop volgende complicaties zag Brian bijna het hele 2018 roemloos toe langs de kant. De Eindhovenaar is bezig aan een inhaalrace om zo snel mogelijk ervaring op te doen in de koningsklasse. Tot nu toe moest Bogers echter genoegen nemen met een handvol top-5 reeksnoteringen.


Als Seewer niet overstapt op rood zouden er volgens radio paddock mogelijkheden zijn bij Monster Energy Wilvo Yamaha. Het team van Louis Vosters maakt zich op om volgend seizoen de fabrieksstatus over te nemen en zou dan een derde motor in zetten naast

Arnaud Tonus en Gautier Paulin. Voor Jeremy zou dat een terugkeer betekenen naar een bekende stal want hij reed vorig jaar al voor het topteam uit Bergeijk. Na een eerste MXGP zege in 2017 groeide Wilvo trouwens uit tot één van de meeste regelmatige formaties van de paddock. Monster Energy Wilvo verzamelde in 2019 namelijk de meeste trofeeën op de tandem Gajser/HRC na.

Tekst: Adam Wheeler/Tom Jacobs
Foto’s: Yamaha Racing