X

KTM’s topteam voor La Chinelle: Dewulf-Grobben-Magain!

Met meer dan 30.000 toeschouwers is en blijft de 12u van La Chinelle de grootste off-road wedstrijd van ons land. Voor deze 40ste editie zet KTM België een onuitgegeven maar ijzersterk team in. Endurotopper Antoine Magain krijgt het gezelschap van Jeffrey Dewulf en Cédric Grobben!

De laatste KTM overwinning in deze zware uithoudingswedstrijd dateert ondertussen van 2015 toen Cedric Cremer, Thierry Klutz en Dimitre Vanhoecker hun slag thuis haalden. Voor het duel op 10 en 11 augustus in Franchimont stelde KTM teammanager Mickaël Despontin echter een snel en ambitieus team samen.


Antoine “MiniMax” Magain is op dit moment de snelste endurorijder van ons land en heeft bakken ervaring in La Chinelle. Dit seizoen rijgt hij de overwinningen op Belgische bodem aan elkaar terwijl hij ook in het Frans kampioenschap en in het EnduroGP Junior WK steeds vooraan te vinden is. Magain stond al drie keer op het podium in de 12u van La Chinelle maar won nog nooit.

Jeffrey Dewulfs efficiënte stijl en zijn snelheid passen prima bij deze wedstrijd. Bovendien trekt de West-Vlaamse KTM rijder met ervaring naar deze editie. Vorig jaar maakte hij er immers zijn debuut. Voor Cédric Grobben, nog zo’n snelle jongen, wordt het de eerste keer in de 12u maar met twee sterke teamgenoten en een ervaring team om zich heen hoeft dit geen handicap te zijn.


Vorig jaar ging de zege in de 12u van La Chinelle naar Zone Rouge MX Action Yamaha dat met Daymond Martens/ Jérémy Carpentier/Cedric Cremer het Husky trio Kevin Fors/Wietse Brackman/Jeff Goblet klopte. Naast de 12u voor de grote jongens staan ook een jeugdwedstrijd (Mini Chinelle) en twee oldtimer wedstrijden (vintage & Evo) op het programma. Meer informatie over de 12u van La Chinelle vind je hier.

Foto’s: Niek Fotografie, EnduroGP, Dieter Jans