X

TBT: Reed vertrekt naar de USA voor YAMAHA of Troy!

Het is #ThrowBackThursday wij gaan vandaag terug naar 18 juli 2001. Chad Reed verhuisd naar de USA! De 19-jarige Australiër maakt de overstap naar de 125cc voor YAMAHA of Troy. Ook de Fransman Rodrig Thain zal in 2002 voor dat team in actie komen net als Justin Buckelew.

– Tegen de verwachtingen in verlaat Ernesto Fonseca het merk YAMAHA. De Costa Ricaan is de eerste rijder in de geschiedenis van het Amerikaanse motocross die zowel in de 125cc East als West Coast kampioen werd. Naast Fonseca, die een contract heeft voor twee jaar, komt ook Nathan Ramsey over naar Honda USA. Tegen de geruchten in blijft ook Sebastien Tortelli in de USA bij Honda.
– Michael Byrne neemt bij Team Factory Connection/Honda de plaats in van Steve Boniface. De Australiër zal naast Branden Jesseman een 125cc Honda gaan besturen in de Supercross en de motocross. Mike LaRocco heeft zijn contract met nog een seizoen verlengd.
– Steve Boniface stapt over naar het Red Bull KTM Team met o.a. de Nederlandse tuner Harry Nolte. Grant Langston heeft daar nog een contact voor 2002.
– David Vuillemin heeft vorige week zijn contact met YAMAHA USA met een seizoen verlengd. Ook Tim Ferry blijft zijn huidige teams trouw.
– Het contact tussen Greg Schnell en Motoworld of El Cajon is opnieuw met een jaar verlengd. YAMAHA of Troy had interesse voor Schnell maar is helaas te laat.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kawasaki