X

Alles wat je moet weten over MX Festival Wachtebeke!

Je hebt praters en je hebt doeners. Bij AMC Evergem verkiezen ze duidelijk actie!  Voor het derde jaar al brengt de club van voorzitter Walter Haentjes de MCLB en de BMB bij elkaar voor een heus MX Festival op het Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Op zaterdag treden de VJMO en FPCNA aan.

De Interbonden samenwerking in Wachtebeke mag gerust als een voorbeeld worden genoemd. Ook nu kunnen BMB, MCLB/VJMO en VLM/JMS rijders deelnemen met hun vergunning of afvaardiging.

Natuurlijk is het altijd afwachten welke gastrijders afkomen op een dergelijke wedstrijd. Het staat in in ieder geval wel buiten kijf dat Wachtebeke steeds veel piloten op de been brengt en voor veel sfeer zorgt! Ook nu worden maar liefst 600 rijders over de twee dagen verwacht.

Voor de BMB rijders staat in Oost-Vlaanderen de 10de wedstrijd van het BK op het programma. Bij de Inters 500 zwaait Tim Louis daar de plak met 46 punten voorsprong op Jochem WalckiersIn de 250 is het spannender want daar bedraagt het verschil tussen meervoudig Belgisch kampioen Mark Boot en Romain Delbrassinne amper 7 punten.


In Puyenbroeck komen ook de quads en de zijspanrijders aan hun trekken. Hoewel er komend weekend een GP sidecar in Roggenburg (Zwitserland) plaats vindt, belooft ook deze klasse een interessant deelnemersveld. Wij kijken in ieder geval weer heel erg uit naar het MX Festival van Wachtebeke. En we hopen dan ook iedereen die de mond vol heeft over samenwerking tussen de bonden tegen te komen op het Provinciaal Puyenbroeck! Of ben je gewoon benieuwd wie met de meeste prijzen gaan lopen? De BMB rijders, MCLB  of VLM rijders? Hoe dan ook, tot in Wachtebeke!

Inkom: 13 euro
GPS adres: Kalverbrug-Verbindingweg, Wachtebeke (Provinciaal Domein Puyenbroeck)
Rennersprak open: vanaf vrijdag 23/8 van 14u tot 23u, zaterdag 24/8 van 7u tot 23u en zondag 25/8 vanaf 7u
Inschrijvingen: op het secretariaat op de omloop op zaterdag van 20u tot 21u 30 en zondag van 7u tot 9u 30
Volledig reglement: hier
Info: 0475 73 80 35 of email : w.haentjens@skynet.be
Wedstrijdschema voor het hele weekend: hier

 

Foto: KVK Pics, Dieter Jans