X

Update over beenblessure Romain Febvre!

Eerder vandaag gaf de Franse Yamaha-piloot Romain Febvre een update over zijn dijbeenblessure via de social mediakanalen. Afgelopen weekend liep het mis voor Febvre. Hij crashte hard in de tweede reeks van de GP van Zweden en brak zijn bovenbeen. In motorcrossmiddens is geweten dat de revalidatie van zulk een kwetsuur ettelijke maanden in beslag neemt. Febvre geeft een update over zijn toestand.

Ik kan niet alles schrijven over wat ik de afgelopen dagen heb doorgemaakt, en het is nog niet voorbij. Elke verwonding en operatie is anders, ze hebben mijn dijbeen perfect gefixeerd, maar mijn been is erg pijnlijk omdat het erg gezwollen is. Ik heb veel bloed verloren tijdens de operatie, wat het moeilijker maakt omdat ik niet meer dan een paar minuten kan opstaan. Mijn bloeddruk is niet hoog genoeg, dus word ik snel duizelig. Ik probeerde gisterenavond met hulp het toilet te bereiken, drie meter van mijn bed, na een paar minuten viel ik flauw.

Ik moet zoveel mogelijk bewegen om de zwelling te verminderen, maar anderzijds kan ik niet veel doen omdat ik te weinig bloed heb (moet wachten tot mijn lichaam het opnieuw maakt). Dus op dit moment heb ik te maken met een constante pijn. En wanneer de pijn iets minder wordt, voel ik me duizelig. Ik wou dat ik me beter voelde en weer naar huis kon gaan maar ik kan het nog niet. Maar het wordt snel beter … Bedankt voor de steun.