X

USA: Adam Cianciarulo in 2020 naar 450 klasse!

Vanuit de Verenigde Staten kwam gisteren het nieuws dat het Monster Energy Kawasaki team volgend jaar uitpakt met Adam Cianciarulo in de 450 klasse. Hij zal dan samen met Eli Tomac strijden in de zwaarste reeks aan boord van de Kawasaki KX450 in de Supercross en de AMA Outdoors.

“We hebben een zeer sterk team voor 2020”, zegt Kawasaki Racing Senior Manager, Dan Fahie. “We hebben nog steeds werk te doen deze zomer in de hoop dat zowel Eli als Adam hoog kunnen scoren in de kampioenschappen van hun respectievelijke klassen. We zijn verheugd om onze doelstellingen met Eli voort te zetten en Adam en zijn legendarische Kawasaki-racecarrière te verwelkomen in ons 450-team. We hebben veel geleerd over onze KX450 en zijn goed op weg naar 2020 met de ontwikkeling van de motorfiets. “

Tomac en Cianciarulo streven ernaar om het AMA Pro Motocrosskampioenschap 2019 met succes te voltooien in zowel de 450MX- als 250MX-klasse. Tomac en zijn nieuwe eersteklas stalgenoot Cianciarulo gaan vervolgens op 19 oktober naar Las Vegas om te strijden in de woestijn voor de felbegeerde ‘Monster Million’ tijdens de jaarlijkse Monster Energy Cup. Tomac heeft zijn zinnen gezet op de vette buit en gaat proberen deze voor het tweede jaar op rij binnen te halen. Ondertussen probeert Cianciarulo de titel te pakken in de 250 klasse. Cianciarulo heeft momenteel 28 punten voorsprong met zes reeksoverwinningen en zes algemene overwinningen, en hij is de enige rijder die dit seizoen elke manche op het podium heeft gestaan.

“Ik ben super opgewonden en dankbaar voor deze kans,” zei Cianciarulo. “Ik was nog maar een klein kind toen ik in 2004 bij Kawasaki tekende en het is sindsdien een droom van mij geweest om dit punt te bereiken. Ik groeide op in het team Green programma, tot mijn 250cc carrière bij Mitch Payton en Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki. Nu ben ik bereid om deze volgende uitdaging aan te gaan om op het hoogste niveau te concurreren. Het werk is net begonnen en ik ben er klaar voor de nieuwe KX450. ”