X

Yamaha ziet geen toekomst meer in Nancy van de Ven!

Afgelopen week heeft Yamaha aan Nancy van de Ven laten weten haar contract aan het eind van het jaar niet te zullen verlengen. Het merk wil zich nog meer gaan focussen op de MXGP en de MX2 klasse. Daar lijkt de vrouw die momenteel tweede staat in het WMX kampioenschap en al meerdere malen vice-wereldkampioen werd dan ook de dupe van te worden.

De beslissing komt ietwat onverwacht, Yamaha Europe is de afgelopen jaren in snel tempo een bastion geworden waar héél wat Nederlanders belangrijke functies bekleden. Helaas kunnen of willen deze de Nederlandse leading lady van de Motocross niet in het Yamaha zadel houden.

Of is dit een teken aan de wand dat de laatste uren van het wereld kampioenschap voor dames geslagen is? Het huidige lopende kampioenschap telt bijvoorbeeld slechts vijf wedstrijden, dit terwijl in een niet zo ver verleden het aantal wedstrijden soms opliep tot acht en zes het absolute minimum was…

Wij hopen alvast van niet. In tegendeel, door het wegvallen van het Amerikaanse kampioenschap voor vrouwen, zijn er nu opportuniteiten om Jazzmyn Canfield, Jordan Jarvis, Hannah Hodges, … naar Europa te halen en iets te creëren waar we bij de mannen niet in slagen. Een echt wereldkampioenschap waarin alle kampioenen deelnemen.

Enig probleem is; welke fabrikanten, sponsors, … zijn klaar om met een open blik dit te bekostigen. Voor Nancy van de Ven zal het alvast niet Yamaha zijn, hopelijk staat er in Nederland of daarbuiten iemand op die haar de middelen kan geven om in de komende jaren te blijven strijden voor het wereldkampioenschap. Heeft u interesse in een samenwerking met de Nederlandse Leading lady van de Motocross, dan kan u haar steeds bereiken via haar Facebook.

Foto: Gino Maes