Jeremy Knuiman Nederlands Kampioen MON MX2 jeugd

????????????????????????????????????

Jeremy Knuiman van het MX Rookie Team heeft zaterdag het Nederlands Kampioenschap in de MON MX2 jeugdklasse behaald. Op circuit D’n Hoek te Groesbeek wist hij beide manches te winnen. Na de mededeling dat de MON nationale motorcross in Heeswijk niet door gaat in verband met het niet verkrijgen van een vergunning is er voor deze klasse nog slechts één wedstrijd te verrijden en heeft Knuiman een voorsprong van 155 punten op Sem Beijer. Met de tweede plaats in het dag klassement is Beijer met een voorsprong van 157 punten op Bailey van Aken zeker van de tweede plaats in het kampioenschap. Van Aken kwam in de eerste manche ten val, maar vergaarde met de vijfde plaats in het dag klassement genoeg punten om zeker te zijn van de derde plaats in het kampioenschap. De derde plaats in het dag klassement was voor Nick van Loon. Sjef Platte sloot de dag af op een vierde plaats.

Eerste manche
Het was van Loon die de beste start had van de zes aanwezige rijders. Hij werd gevolgd door Knuiman, Beijer, van Aken en Platte. Het was echter Knuiman die in de eerste ronde de koppositie over wist te nemen en per ronde uitliep om de manchezege te veroveren. Van Loon had vanaf de beginfase een voorsprong op Beijer en van Aken en wist deze sterk rijdend intact te houden om als tweede de finish te passeren. De strijd in de manche zat vooral op de derde en vierde plaats. Van Aken wist Beijer te achterhalen en nam in de zesde ronde de derde plaats over. Beijer bleef aan het achterwiel zitten en in de laatste ronde kwam van Aken net voor de laatste bocht hard ten val. Beijer profiteerde en behaalde de derde plaats in de manche. Van Aken had genoeg voorsprong op platte om als vierde geclassificeerd te worden.

Tweede manche
Beijer was als snelste weg voor Knuiman, van Loon, Platte en Jerry Wiegmans. De strijd in deze manche was snel gestreden. Knuiman pakte in de tweede ronde de leiding over en liep snel weg van Beijer. Hij pakte dan ook opnieuw de manchezege met een voorsprong van ruim 30 seconden. Beijer kwam als tweede over de finish die op zijn beurt weer een ruime voorsprong had op van Loon. Platte passeerde de finishlijn als vierde. De vijfde plaats leek tot halverwege de manche te gaan naar Wiegmans, maar evenals in de eerste manche viel hij halverwege de manche uit. Het was hierdoor van Aken die ondanks veel pijn aan zijn pols als vijfde de finishvlag zag en genoeg punten verzamelde om al zeker te zijn van de derde plaats in het kampioenschap.