VLM Paal: Jens Van Meer oppermachtig

VLM Paal: Jens Van Meer oppermachtig
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op het Marnicq Bervoets circuit in Paal-Beringen kregen de VLM rijders een heuse klassieker voorgeschoteld. Voor de Nieuwelingen 500A, Nieuwelingen Open B en C, Jniors Open, Nationalen Open en Zijspannen waren er kampioenschapspunten te verdien. Bij de Inters demonstreerde Jens Van Meer alweer zijn suprematie!

Voor de organisatie van deze toffe wedstrijd sloegen MC De Buiting en RW-MX Team de handen in elkaar. Aangezien er slechts 10 kwartliter rijders waren, werd wijselijk besloten om samen met de 500cc te rijden. Voor kampioen Jens Van Meer maakte het niets uit. Het BeTeMo uithangbord was immers outstanding in beide manches.

Achter Van Meer viel er gelukkig wel één en ander te beleven. Mike Vanderstraeten (foto boven) boog een start in de subtop in de opener om naar een sterke tweede plaats. In de herneming kwam Mike opnieuw als tweede over de meet. MX Topshop Kawasaki rijder Bram Valckx moest lang wachten op zijn eerste podium (Rijkevorsel) maar hij bewees nog maar eens dat hij in topvorm zit. Valckx kwam telkens terug en werd derde bij de Inters 500.

In de 250cc eiste Greg Smets de hoofdrol op. Smets won beide reeksen. Vooral de laatste race acteerde hij opvallend sterk. Met een derde plaats algemeen -rapste man in koers in de slotfase- op 13,495 seconde van Van Meer liet Greg zien dat de kwartliters ook hier goed hun mannetje kunnen staan.

Het spreekwoordelijke kind van de rekening van Smets’ straffe remonte was Enzo Aerden. De MC De Stroeckxvrienden piloot had er zelf een dijk van een wedstrijd op zitten! Enzo reed bijna de hele manche in derde stelling maar moest in de laatste ronde Smets echter laten passeren. Aerden mocht wel op het 250cc podium samen met Smets en een regelmatige Kristof Scheynen (2-2).


Volgende week houdt de VLM karavaan halt in Houtvenne waar de Beloften, Nieuwelingen 250, Nieuwelingen 500 A en Nieuwelingen Open B hun voorlaatste kampioenschapsproeven afwerken.

Alle resultaten hier
Kik hier voor de tussenstanden in de verschillende kampioenschappen

Inters 250/500cc Race 1
1. Jens Van Meer, 2. Mike Vanderstraeten,  3. Kenzo Buys,  4. Bram Valckx, 5. Greg Smets, 6. Brent Aerden, 7. Steven De Beuckelaer, 8. Kritikos Emmanouil, 9. Kristof Scheynen, 10. Martijn Vermijl

Inters 250/500cc Race 2
1. Jens Van Meer, 2. Mike Vanderstraeten, 3. Greg Smets, 4. Enzo Aerden, 5. Kristof Scheynen, 6. Bram Valckx, 7. Martijn Vermijl, 8. Kenzo Buys, 9. Steven De Beuckelaer, 10. Kritikos Emmanouil  

Eindstand Inters 500cc
1. Jens Van Meer 50, 2. Mike Vanderstraeten 44,  3. Bram Valckx 38, 4. Kenzo Buys, 5. Martijn Vermijl 32, 6.  Steven De Beuckelaer 31, 7. Kritikos Emmanouil 29, 8. Jens Carlier 25, 9. Sven Wouters, 10. Gunther Truyens

Eindstand Inters 250cc
1. Greg Smets 50, 2. Kristof Scheynen 40, 3. Enzo Aerden 37, 4. Brent Aerden 37, 5. Arno Van Mieghem 34, 6. Kevin Schellens 18, 7. Giles Goethals 16, 8. Bram Schoepen

Foto’s: Dieter Jans

Uw reacties