X

Eindelijk officieel: Romain Febvre naar KRT

Het Monster Energy Kawasaki Racing Team maakte vandaag bekend gemaakt dat het ex-MXGP wereldkampioen Romain Febvre (27) heeft ingelijfd. Febvre sloot een meerjarige overeenkomst met het Frans-Nederlandse team.

Volgend seizoen brengt KRT twee bewezen en ervaren rijders in stelling met Febvre en de Belg Clément Desalle. Hoewel Desalle en Febvre beide een moeilijk seizoen met kwetsuren kenden, blijven ze zonder twijfel gevestigde waarden in de koningsklasse.

In zijn rookieseizoen in 2015 werd Romain Febvre gekroond tot wereldkampioen MXGP en heeft sinds zijn toetreding tot de MXGP-categorie elk jaar naar de podiumresultaten gereden. Ondanks het missen van 1/3 seizoen in 2018 vanwege blessures claimde hij vijf GP-podia met een dubbele overwinning in Tsjechië, won hij vier manches, nam vier pole-posities, leidde negentig ronden en reed vijf keer de snelste ronde. Met zijn wedstrijdervaring zal hij naast Desalle een perfect twin-speerpunt vormen.

De Belg gaat zijn vijfde seizoen met het team in en heeft een perfecte relatie gevormd met zowel de motor als de teamleden, die meer enthousiast zijn dan ooit om met beide rijders te gaan werken. Clément is nu hersteld van zijn blessure en zal binnenkort beginnen met testen, terwijl Romain nog een paar weken moet wachten om te herstellen van een gebroken been die hij opliep tijdens de Zweedse ronde van het Wereldkampioenschap.

Romain Febvre: “We gaan naar een nieuwe pagina, maar het boek is nog steeds open en ik begin aan een nieuw avontuur! Ik ben erg blij met deze keuze. Het is nooit gemakkelijk om na vijf jaar in hetzelfde team te veranderen, maar ik weet zeker dat dit het beste moment is om het te doen. Mijn blessure van dit seizoen laat de eerste dagen bij het team vertragen, maar ik zal later deze winter nog gemotiveerder zijn wanneer ik weer op de motor kan stappen! Iedereen in het team is zeer gemotiveerd en ik ben kan niet wachten om in het team te beginnen. Wat mijn blessure betreft, het duurt natuurlijk lang, maar alles verloopt zoals gepland door de medische staf. Ik heb binnenkort het eerste onderzoek zes weken na de operatie, we zullen zien hoe het is met het dijbeen en we zullen onze plannen voor de revalidatie gaan maken. Ik zal een langere winterstop nemen dan normaal, maar geduld is de enige optie en ik wil geen gevaar lopen in elke fase. Ik kan dan in goede omstandigheden beginnen met testen en dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière goed openen. Het team staat 100% achter mij, ze hebben een veel race-ervaring en ik weet zeker dat we samen geweldige dingen zullen bereiken.”

Thierry Chizat Suzzoni: “We zijn erg blij om Romain te verwelkomen in het team naast Clément. Beide hebben veel ervaring en ik ben ervan overtuigd dat ze hun krachten zullen bundelen om samen te werken en het beste uit onze Kawasaki te halen. We weten dat Romain altijd 100% geeft en we verwachten vol vertrouwen dat zowel hij als Clément de motor voorin het veld zullen plaatsen. Het geeft ons veel voldoening om een van de GP-winnaars van dit seizoen zo enthousiast te zien. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe KX450, die we sinds eind vorig jaar zorgvuldig hebben ontwikkeld, een enorm potentieel heeft. Het is een winnende motor en we hebben nu twee GP-winnaars in het team om dat aan de wereld te laten zien.”

Steve Guttridge: “Dit wordt een spannend hoofdstuk in zowel de teams als in de MXGP-geschiedenis van Kawasaki. We doen al het mogelijke voor KRT voor 2020, dus nu Clément wordt vergezeld door Romain, geloven we dat we er klaar voor zijn om serieus te vechten voor de titel.”












Foto’s: Ray Archer