X

Jeffrey Dewulf nipt geklopt door Nathan Watson in Loon-Plage!

Met meer dan 850 inschrijvingen dit weekend was de deelnemerslijst volzet. Voor de tweede etappe van het seizoen van het Franse zandkampioenschap waren de piloten te gast op het circuit van Loon-Plage in Duinkerke. Een week na de wedstrijd in Berck-sur-Mer, was het nu een 2u30 durende race die de piloten kregen geserveerd.

Het waren vandaag ideale raceomstandigheden dankzij het goede weer dat veel zachter was dan op zaterdag. Jeffrey Dewulf die vorige week in Berck-sur-Mer als derde finishte was opnieuw één van de smaakmakers van het weekend in Loon-Plage. De strijd zou deze zondagnamiddag gaan tussen de Belg, Milko Potisek en de regerend Frans kampioen Nathan Watson.

Dewulf leidde de wedstrijd voor de tweede pitstop nadat hij sterk terugkwam van een 15e positie in de start. De rijders zijn verplicht om drie stops te maken en dat zou doorslaggevend worden in het laatste kwartier van de wedstrijd. Zowel Dewulf als Watson doen hun verplichte pitstop maar rijden terug het circuit op zonder te stoppen.

Nathan Watson putte uit zijn laatste krachten en kon meer dan 20 seconden uitlopen op Dewulf toen hij de laatste van de 25 ronden aanving. De Brit pakte vervolgens zijn eerste overwinning van het seizoen voor Dewulf en Potisek die hem vergezellen op het podium van deze 23e Ronde des Sables. Dit trio voert ook de voorlopige classificatie van het zandkampioenschap aan. Daymond Martens werd de tweede Belg in Loon en finisht knap als zesde. Jeremy Van Horebeek moest in het eerste halfuur van de race opgeven met mechanische problemen.

Romain Couprie won net als vorige week bij de quads. De Belgen Davino Bruneel en Oliver Vandendijck werden respectievelijk vijfde en zevende. De derde wedstrijd van het seizoen is in Magescq op 16 en 17 november.

Foto: Dylan Botte

Resultaten Solo

1 WATSON Nathan KTM 25  tours
2 DEWULF Jeffrey KTM 25  tours
3 POTISEK Milko Yamaha 25  tours
4 CHAPELIERE Camille KTM 25  tours
5 KELLETT Todd Yamaha 25  tours
6 MARTENS Daymond KTM 24  tours
7 FURA Richard Yamaha 24  tours
8 PREVOT Damien Kawasaki 24  tours
9 COLLIGNON Alexis Husqvarna 24  tours
10 BROSSIER Victor Yamaha 24  tours
11 WATEL Stephane Honda 23  tours
12 HAUQUIER Jeremy KTM 23  tours
13 DIVALL Jordan Honda 23  tours
14 VAN BEVEREN Adrien Yamaha 23  tours
15 MEPLON Marshall Yamaha 23  tours

Resultaten Quads

1  COUPRIE Romain
2   WARNIA Jeremie
3   FORESTIER Jeremy
4   VANGRINSVEN Mike
5   BRUNEEL Davino
6   COLLOT Pierre Adrien
7   VANDENDIJCK Oliver
8   ROCHEREAU Keveen
9   BERNEDE Jean Marie
10 PINCHON Louis