X

MXoN-kampioenen op shortlist Sportploeg van het Jaar!

Glenn Coldenhoff, Jeffrey Herlings en Calvin Vlaanderen staan samen op de shortlist voor de titel Sportploeg van het Jaar! Die eer hebben de mannen te danken aan hun overwinning tijdens de Motocross of Nations in Assen.

Shortlist Sportploeg van het jaar
NOC*NSF en NOS maken de shortlist voor het Sportgala samen met de jury, uit het overzicht van alle prestaties van het afgelopen sportjaar. Onze crossers zijn in gezelschap van de nationale hockeydames en -heren, het Nederlands voetbalelftal, de Oranje Leeuwinnen en Ajax, de baanwielrenners en -rensters, de wielerploeg van Team Jumbo-Visma, het Nederlands korfbalteam, de roeimannen dubbel vier en de langebaanschaatsers van de ploegenachtervolging voor de heren. De vakjury kiest begin december de uiteindelijke genomineerden. Jeffrey Herlings zat daar afgelopen jaar bij voor de titel Sportman van het Jaar, dankzij zijn individuele wereldtitel in de MXGP.

Verkiezing
De daadwerkelijke stemming vindt vlak voor de live tv-uitzending van het Sportgala plaats, op woensdag 18 december. Topsporters brengen dan hun stem uit op de sporters, net als de bondscoaches dat doen voor de coachprijs. Ook de vakjuryleden brengen die avond hun stem uit. De stemmen van de sporters/coaches en de vakjury tellen beide voor vijftig procent mee in de einduitslag.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: KNMV
Foto: #Onbekend