X

Take 5; Levi Schrik

Het seizoen 2019 zit erop en dat betekend terug kijken maar ook voor uitkijken! In deze Take 5 spreken wij met Levi Schrik. De Brabander heeft zijn eerste seizoen bij de 85cc Grote Wielen erop zitten en hij vertelt over de overstap naar KTM!

MXMag: In 2017 was jij actie bij de 65cc Kleine Wielen, in 2018 maakte jij de overstap naar de 85cc Kleine Wielen en dit seizoen was jij actief bij de 85cc Grote Wielen. Er is de afgelopen seizoenen dus veel gebeurd. Hoe kijk jij hierop terug?
LS: “Er is heel veel gebeurd maar ik kijk zeker tevreden terug! In 2017 won in het ONK 65cc Kleine Wielen waarna ik de overstap heb gemaakt naar de 85cc Kleine Wielen en daar werd ik direct derde. Dit seizoen bij de 85cc Grote Wielen verliep minder goed omdat ik tijdens de eerste EMX85 in Velke Uherce mijn pols brak en daardoor een aantal wedstrijden moest missen. In het ONK wist ik nog veertiende te worden.”

MXMag: Tijdens de Motocross of Nations in Assen kwam jij ook in actie. Jij werd tweede tijdens de YZ Blue Cru Superfinale 85cc. Vertel eens over dat weekend op het beroemde TT Circuit.
LS: “Het bLU cRU weekend was echt geweldig! Alles was tot in de puntjes verzorgd, wel jammer dat de weersomstandigheden niet zo mee wilde werken. Ik daar toch een van de allermooiste wedstrijden ooit in Nederland mee morgen rijden. De trainingen verliepen goed en ik wist de snelste tijd te zetten. In de Superfinale kwam in als derde uit de start om snel de leiding over te nemen. Ik ging echter even onderuit waardoor ik plaatsen verloor maar gelukkig wist ik nog als tweede te finishen. Deze ervaring had ik zeker nooit willen missen.”

MXMag: Door jou prestatie in Assen mocht jij naar Spanje reizen om deel te nemen aan de YZ Master Class met Gautier Paulin, Jeremy Seewer en Jacky Vimond. Jij hebt echter besloten de overstap te maken naar KTM, waarom?
LS: “Wij hebben na heel veel overleg en goed na denken na Assen besloten om in 2020 toch de overstap te maken naar KTM. Wij hebben Yamaha direct geinformeerd en ik wil hun dan ook hartelijk bedanken voor de uitnodiging.”

MXMag: Hoe ziet jou programma in 2020 eruit?
LS: “De meeste aandacht ligt in Nederland met de KNMV Dutch Masters of Motocross en het KNMV Open Nederlands Kampioenschap. Daarnaast rijden wij het EMX85 met als doel de finale wedstrijd in Loket te rijden en wanneer het kan wil ik graag nog internationale ervaring opdoen bij de ADAC Junior Cup 85cc.”

MXMag: Wat is jou doelstelling voor 2020, wanneer is dit seizoen geslaagd?
LS: “Wij zijn volop met de voorbereidingen bezig en de wintertrainingen verlopen momenteel goed. Er staat nog een stage op de planning in Italie. Het zou mooi zijn om in de top vijf te rijden in eigen land. Verder is een doel de EMX-finale in Tsjechie, hiervoor ga ik mijn stinkende beste doen! Met het Team MX United en de sponsoren die wij hebben gaat dit helemaal goed komen!”

MXMag: Dank je wel voor dit gesprek en veel succes gewenst! Wij gaan je volgen.
LS: Dank jullie wel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie