X

Wat doe jij nou? Eric Stuurman

In de rubriek #Watdoejijnou kijkt MXMag.nl wat voormalige topcrossers vandaag de dag doen. Hun gezinsleven en hun huidige werkzaamheden. Hoe kijken ze terug op hun carriere, de hoogte en dieptepunten. Deze maand hebben wij voormalig GP-rijder en een grote naam uit de Nederlandse motocross geschiedenis; Eric Stuurman.

MXMag: Stel jezelf even kort voor:
ES: “Mijn naam is Eric Stuurman, 54 jaar geleden geboren in Sliedrecht en woon in Putten. Ik ben ex-motocrosser en rolstoeltennisser.”

MXMag: Wat doe jij tegenwoordig voor de dagelijkse boterham?
ES: “Sinds vele jaren ben ik werkzaam bij Brouwer Motors, daarnaast geef ik nog rolstoeltennisles en verkoop ik ook nog sportrolstoelen.”

MXMag: Hoe kijk jij terug op jou motocross-carriere?
ES: ”Heel goed en heel positief, ik heb hele mooie dingen mee gemaakt en zou het zo weer overdoen! Ondanks mijn zware valpartij heb ik er denk ik niet uitgehaald wat er misschien in had gezeten maar dat is natuurlijk achteraf.”

MXMag: Het hoogtepunt uit jou carriere?
ES: “In de motocross een aantal top tien plaatsen en in het rolstoeltennissen de bronzen medaille tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta.”

MXMag: Het dieptepunt uit jou carriere?
ES: “Zonder twijfel de zware valpartij waarbij ik deel verlamd raakt en in de rolstoel terecht kwam.”

Beste motor ooit mee gereden?
ES: “Dan denk ik terug aan de Kawasaki KX125 van 1986. Dat was een geweldige machine!”

MXMag: Hoe kijk jij naar de huidige motocrosswereld?
ES: “Met gemengde gevoelens want ik vind dat de meeste circuit te gemaakt zijn. De rijlijnen worden bepaald door de bouwers van de circuits en niet door de rijders. Ik ben nog regelmatig op de circuits, ik kan niet zonder en daarbij heb ik een neefje die rijdt in de 125cc klasse. Dat geeft natuurlijk de extra betrokkenheid maar de prestaties van Herlings en Coldenhoff geeft het natuurlijk nog iets extra’s. Een heel groot nadeel zijn de torenhoge kosten om op het hoogste niveau te rijden kost bijzonder veel geld. Daarbij is het ook heel prijzig om een Grand Prix te bezoeken.”

MXMag: Hartelijk dank voor jou medewerking.
ES: “Graag gedaan en wij zien elkaar op de circuits.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Eigenfoto