X

MXMag rijder van het jaar: Glenn Coldenhoff!

Glenn Coldenhoff is seen during the MX Nation in Assen, The Netherlands on September 29, 2019. // Bavo Swijgers/Red Bull Content Pool // AP-21QMGGFKS1W11 // Usage for editorial use only //

Ondanks de sterke internationale concurrentie heeft Glenn Coldenhoff in 2019 duidelijk de gevoelige snaar geraakt bij onze lezers. Onze Rijder/team van het jaar verkiezing liep tegelijkertijd in het Nederlands en Frans maar ‘The Hoff’ liet alles en iedereen achter zich!

Tim Gajser noch Jorge Prado konden Coldenhoff van de eerste plaats houden. De Standing Construct KTM rijder boog een uiterst moeilijk verlopen voorbereiding om tot een triomftocht die hij afrondde met een derde plaats in het WK, twee GP zeges en een klinkende individuele MX of Nations overwinning.

Glenn moest in deze poll wel Jago Geerts afhouden. Bronzen Jago onderstreepte met zijn tweede plaats nog maar eens dat hij de hoop van Belgische crossfans in bange dagen torst.

Motorcrosser van het jaar

1. Glenn Coldenhoff 96 ptn
2. Jago Geerts 90 ptn
3 Jorge Prado 56 ptn

Belofte van het jaar

In 2019 zette EMX125 rookie Liam Everts zijn progressie gestaag verder. Liamski bleef knokken en dat werd finaal beloond met de onderscheiding MXMag ‘Belofte van het jaar’. Hiermee liet Everts zowel Lotte Van Drunen als Kay De Wolf achter zich.
1. Liam Everts 220 ptn
2. Lotte Van Drunen et Kay De Wolf (96 ptn ex-aequo)

Endurorijder van het jaar

Lokale helden deden het goed in onze ‘Rijder van het jaar’. Antoine Magain loste ruimschoots de verwachtingen in met een mooie EnduroGP junior campagne, een sterk optreden in de ISDE, winst in het BK Enduro én (eindelijk) de 12u van La Chinelle. Ook Mathias Van Hoof, Inters vice-kampioen, liet zich internationaal opmerken met podiumplaatsen in de Open klasse van de EnduroGP. Mathi klopte in onze poll zelfs veteraan Graham Jarvis! Jarvis won vorig jaar zijn vijfde Erzberg Rodeo.

1. Antoine Magain 96 ptn
2. Matthias Van Hoof 74 ptn
2. Graham Jarvis 52 ptn

 


Team van het jaar

Elke wedstrijd moet verreden worden en TeamNL maakte toch maar mooi zijn favorietenrol waar tijdens de MX of Nations voor eigen publiek in Assen. Onder het goedkeurend oog van koning Willem-Alexander nog wel. Die historische eerste zege volstond helaas niet voor oranje. De verrassende zilveren plak van Team Belgium leverde hen de onderscheiding ‘Team van het jaar’ op. Zonder rekening te houden met de resultaten van de Franstalige lezers had de eindafrekening er weliswaar heel anders uit gezien…

1. Team Belgium MXoN 190 ptn
2. Team NL MXoN 131 ptn
3. Team Vets MXDN 68 ptn (met één punt voorsprong op het Belgische International Six Days of Enduro team)

Foto’s: shotbyBavo, Gino Maes