X

Take 5: Sem de Lange

Het seizoen 2019 zit erop en dat betekend terug kijken maar ook voor uitkijken! In deze Take 5 spreken wij met Sem de Lange. De Drent heeft een zwaar jaar achter de rug maar wil niet te lang terug kijken. Alle pijlen gaan richting het nieuwe jaar!

MXMag: In 2018 werd jij negende in de Dutch Masters of Motocross 85cc om in 2019 de overstap te maken naar de 125cc. In de DMofMX werd jij 22e, in het ONK werd jij 17e. Hoe kijk jij terug?
SdL: “Het was een heel moeilijk jaar nadat mijn vader op 8 januari was overleden. Daardoor was er natuurlijk geen goede voorbereiding op het seizoen maar ook tijdens het seizoen heb ik veel tegenslag gehad. Ondanks die blessures viel het nog niet zo tegen maar het was zeker een jaar om snel te vergeten.”
MXMag: Tijdens de Motocross of Nations in Assen kwam jij ook in actie. Jij werd keurig zevende in de YZ bLUE cRU FIM Europe Cup Finale 125cc. Hoe verliep dat bijzondere weekend voor jou?
SdL: “Het was zeker een bijzonder en prachtig weekend met dank aan Yamaha! Mijn complimenten want echt alles was geregeld! De wedstrijd verliep helaas niet probleemloos. Ik reed op een vierde plaats vlak achter de derde man maar toen ging mijn bril stuk. Ik moest naar binnen omdat ik met lenzen cross! Hierdoor verloor ik plaatsen en werk ik zevende in de finale.”
MXMag: Het afgelopen seizoen was jij actief op Yamaha, in 2020 maak jij de overstap naar KTM. Waarom die overstap?
SdL: “een nieuwe uitdaging, de afgelopen jaren bij Gebben Yamaha kwam ik echt niets te kort. Wij maken met vertrouwen en nieuwe start dankzij Brouwers Motors-KTM en JUMBO.”
MXMag: Hoe ziet jou programma in 2020 eruit?
SdL: “Dankzij mijn school krijg ik de juiste begeleiding en ondersteuning voor mijn conditie en krachttraining. Daarnaast gaan wij komend seizoen ook meer met de motorrijden. IK ga het KNMV ONK 125cc en de KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc rijden. Verder staan er nog wedstrijden van het Europees Kampioenschap 125cc op het programma maar welke dat worden weet ik nu nog niet.”
MXMag: Wat is jou doelstelling voor 2020, wanneer is dit seizoen geslaagd?
SdL: “In het ONK richt ik mijn pijlen op de top vijf, in de Dutch Masters of Motocross hoop ik in de top tien te kunnen finishen. Dan blijft het EMX125 over en daar hoop ik mezelf in de punten te kunnen rijden.”
MXMag: Wil jij nog ergens of terug komen of toevoegen aan dit gesprek?
SdL: “Nogmaals heel veel dank aan Gebben Motoren! Verder wil ik graag Brouwer Motors, JUMBO, Hydrowear, Brink, JM Tuning, Signvision en mijn moeder bedanken voor het vertrouwen in mij!”
MXMag: Dank je wel voor dit gesprek en veel succes gewenst! Wij gaan je volgen.
SdL: “Geen dank, heel graag gedaan en wij gaan ons best doen.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie