X

Geerts over zijn vierde plaats in Lacapelle Marival.

Kemea Yamaha-rijder Jago Geerts kende een degelijk weekend met twee vierde plaatsen in Lacapelle Marival. Ook kon hij een tiende stek in de Superfinal (tweede MX2 rijder) bemachtigen. Het waren zijn laatste voorbereidingen van het voorseizoen in de aanloop naar het wereldkampioenschap dat over twee weken begint.

Geerts over de wedstrijd: “Mijn snelheid was erg goed in de eerste race. Naarmate de minuten verstreken kreeg ik steeds meer problemen met gepompte armen. Hierdoor moest ik mijn snelheid verlagen. Ook in de tweede reeks zat ik voorin in de eerste bocht na de start. In de derde ronde maakte ik een fout en gleed mijn voorwiel weg. Gelukkig waren er geen grote gevolgen. Na het oppakken van mijn motor kwam ik terug in de race op een zesde plaats. Toen ik eenmaal mijn ritme had gevonden kon ik opklimmen naar de vierde plaats. “

“In de superfinale mochten de zestien best geklasseerde renners uit beide klassen een plekje achter de startplaats innemen. Ik was vrij goed in de start ook al had ik een MXGP-rijder aan beide zijden van het starthek. Fysiek kon ik me in deze wedstrijd meten met de toprijders in de MXGP. De baan was moeilijk voor deze laatste reeks van de dag vanwege de diepe sporen. Ik heb er bewust voor gekozen om hier geen risico’s te nemen. Ik heb lange tijd in het wiel van de Brit Shaun Simpson kunnen blijven, een kans die ik niet wilde missen om van een MXGP-rijder te leren. Uiteindelijk ben ik als tiende geëindigd en daar ben ik best tevreden mee“.

Teammanager Marnicq Bervoets: “Jago heeft een geweldige race gereden. Dit soort wedstrijden zijn erg belangrijk als voorbereiding op de start van het wereldkampioenschap, maar een rijder moet hier geen risico’s nemen. Het was ook Jago’s eerste race van het seizoen op een harde bodem. Als ik de prestaties die Jago vandaag heeft geleverd analyseer, concludeer ik dat we als team volledig op schema liggen. Over twee weken begint het echte werk als het wereldkampioenschap begint in Matterley Basin, Groot-Brittannië.

Foto: Photographic Art