X

Take 5: Jayson van Drunen

Het seizoen 2019 zit erop en dat betekend terug kijken maar ook voor uitkijken! In deze Take 5 spreken wij met Jayson van Drunen. De Brabander wist het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 65cc Kleine Wielen op zijn naam te schrijven. Het afgelopen weekend won hij in het Zeeuwse de Supercross Goes!

MXMag: De winnaar van de Supercross Goes, dat was een mooie overwinning, hoe verliep jou wedstrijden?
JvD: “In het begin van het weekend ging het niet zo lekker, ik kon mijn draai op het circuit niet vinden. De laatste manche verliep het eindelijk goed ik ging heel wat gretiger rijden. Ik sprong nog een dubbel meer en zat zorgde voor een beter ritme. Winnen is altijd leuk!”
MXMag: Jij wist de ONK-titel te pakken, hoe verliep jou seizoen?
JvD: “Helemaal foutloos verliep het seizoen niet, ik heb een scheenbeenbreuk en armbreuk gehad maar ondanks de blessures heb ik kunnen rijden. De arm werd getapt en voor mijn been is een speciale brace gemaakt. Daarbij moet ik wel zeggen dat Maxime Lucas drie wedstrijden heeft gemist en dat maakte het voor mij makkelijker. Ik ben natuurlijk blij met de titel.
MXMag: In de EMX65 finale kwam jij bijzonder goed voor de dag, jij werd negende. Daar moet jij wel tevreden mee zijn neem ik aan?
JvD: “Dat is zeker, ik was heel tevreden over deze wedstrijd. Na een valpartij in de eerste bocht wist ik vanaf de 39e plek terug te komen naar de twaalfde! Met de negende plek in het EMX65 ben ik zeer tevreden.”
MXMag: Jij bent de zoon van Marcel van Drunen, geen familie van Lotte van Drunen maar wel een neefje van Bradley Mesters. Nu ben ik de weg kwijt, leg het voor de laatste keer uit alsjeblief.
JvD: “Klopt, echt iedereen vraagt dit maar Lotte is helemaal geen familie. Bradley is de zoon van Linda van Drunen, de zus van mijn vader en daarom zijn wij dus familie.”
MXMag: Hoe ziet jou programma in 2020 eruit?
JvD: “Wij gaan het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 65cc Grote Wielen rijden en het EMX65 met als doel in de top vijf te finishen tijdens de finale in Loket.”
MXMag: Wat is jou doelstelling voor 2020, wanneer is dit seizoen geslaagd?
JvD: “Ik ga natuurlijk weer voor de titel. Het zal niet eenvoudig worden want ik verwacht veel van Jarne Bervoets, Ray van Gelder, Dean Grégoire, Dani Heitink en Tyla van de Poel. Wij gaan er het beste van proberen van te maken.”
MXMag: Wil jij nog ergens of terug komen of toevoegen aan dit gesprek?
JvD: “Natuurlijk wil ik graag even mijn sponsoren bedanken! Zonder deze bedrijven en de mensen erachter is het voor mij niet mogelijk om op dit niveau te rijden.”
MXMag: Dank je wel voor dit gesprek en veel succes gewenst! Wij gaan je volgen.
JvD: “Ik vond het een mooi gesprek, dank jullie wel voor de aandacht!”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie