X

Willemsen/Stupelis winnen internationale Sidecar-opener te Eersel

Daniel Willemsen en Kaspars Stupelis hebben in Eersel de internationale seizoensopener gewonnen. Men wist beide heats winnend af te sluiten en zodoende ook de dagzege binnen te slepen. Justin Keuben/Kostas Beleckas mochten als tweede naar het podium en de derde stek werd bezet door Stephan Wijers/Aivar van der Wiel.

De holeshot in de eerste heat was er voor Willemsen/Stupelis die direct afstand namen van de Engelse combinatie Wilkinson/Humphrey die lange tijd als tweede rond reden. Met ongeveer een minuut voorsprong wist Willemsen de heat te winnen voor Keuben/Beleckas die Wilkinson te grazen namen voor plek twee. Wilkinson werd dan derde en als vierde passeerden Wijers/Van der Putten de finish. Bax/Musset moesten vroegtijdig de strijd staken met machine pech.

Ook in de tweede heat pakte Willemsen de kopstart en wist deze positie ook vast te houden tot aan de finish. Op drie seconden achterstand finishte Bax/Musset nu wel de race en kwamen als tweede binnen. Wijers/Van der Wiel werden op grote achterstand van de voorste twee kemphanen dan knap derde. Keuben/Beleckas werden in de tweede heat als vierde afgevlagd en konden zo net voor Wijers/Van der Wiel als tweede het dagpodium op. De Engelse combinatie van Wilkinson/Humphrey moest in deze heat dan jammer genoeg al snel de handdoek in de ring gooien met machine pech.

Daguitslag Inters Sidecar Seizoensopener Eersel

 

 

Tekst Emil Bilars

Foto Dries Dewitte