X

Lielbardis wint verrassend de ONK Sidecars te Oldebroek!

Het Letse duo Daniels en Bruno Lielbardis hebben in Oldebroek verrassend de tweede ONK Sidecars van dit seizoen gewonnen. Met een tweede en eerste plek gaven ze iedereen het nakijken. Keuben/Rietman werden tweede en Hermans/Van den Bogaart derde op een loodzwaar circuit de Bargen te Oldebroek!

In de eerste heat werden Keuben/Rietman winnaar met in hun kielzog de broertjes Lielbardis die de hele wedstrijd in het spoor zaten van Keuben en tweede werden.De broertjes  Leferink deden eerst ook mee voor de toppleken maar stonden lang stil en vielen daardoor terug. Zo werden nu Wilkinson/Millard derde. Wijers was pas als tiende weg maar werd knap vierde. Op vijf waren het dan Hermans/Van de Bogaart die een moeilijke race hadden. Al in de eerste ronde was men betrokken bij een opstopping en hierbij was het spatbord van het bakwiel kapot gegaan. Dit maakte de job van Ben van den Bogaart niet makkelijk en men wist knap nog een vijfde plek te pakken.

In de tweede heat was er geen kruid opgewassen tegen de broertjes Lielbardis. Waar andere wat steken lieten vallen deden de broertjes wat ze moesten doen en wonnen niet alleen de heat maar ook verrassend de ONK! Achter Lielbardis waren Keuben en Hermans hard in de slag totdat Keuben/Rietman er hard af gingen! Wonder boven wonder konden ze door en werden nog zevende. Samen met de overwinning van de eerste heat werd men zo toch nog tweede in de daguitslag. Toen Keuben weg viel was de weg vrij voor Hermans om tweede te worden en in totaal de derde plek te pakken. Op een afstand erna volgde de broertjes Leferink die nu minder problemen kenden en zo derde werden. De Duitser Prümmer had veel pech in de eerste heat maar in de tweede pakte men netjes de vierde plek voor Wilkinson/Millard op vijf die net buiten het dagpodium grepen.

 

Daguitslag ONK Sidecars Oldebroek