X

Hermans/Van den Bogaart oppermachtig tijdens ONK Sidecars Oss!

Koen Hermans/Ben van den Bogaart hebben de ONK te Oss gewonnen. Met tweemaal een overwinning in de heats was het duo ongenaakbaar. Keuben/Rietman konden twee keer in de achtervolging en werden tweede in totaal. De broers Leferink werden tweemaal derde.

In de eerste heat namen Hermans/Van den Bogaart direct de kopstart en was hierachter het nodige tumult toen de linkerbak van Foden in aanraking kwam met het rechter zijspan van Keuben. De Engelse combinatie vloog richting de buitenbocht en raakte hard een luchtkussen maar wonder boven wonder kon iedereen verder. Hermans/Van den Bogaart pakte elke ronde meer voorsprong en kwamen uiteindelijk als winnaar over de streep. Keuben/Rietman konden alleen op afstand volgen. Leferink reed sterk en halverwege de race leek het net alsof ze richting Keuben zouden kunnen komen maar dat lukte niet en men werd derde. Prümmer/Lebreton reden een degelijke race en werden vierde in het zand van Oss. Van Werven/Van der Wiel reden lang op de vijfde plek maar in de eindfase kwamen Weijers/Van Hal sterk opzetten en pakte de vijfde plek af van Van Werven die dus zesde zou worden.

In de tweede heat was er weer de kopstart voor Hermans. Boven op de heuvel leek nu alles goed te gaan met alle gestarte combinaties maar bij het naar beneden duiken richting de tweede bocht onstond een opstopping waar met name Wilkinson/Millard en Van Werven/Van der Wiel de dupe van waren. Keuben/Rietman konden nu in de beginfase aanhaken bij Hermans en het publiek hoopte op een gevecht voor de leiding. Zover zou het nooit komen. Hermans/Van de Bogaart liepen ineens weer weg en pakte verdiend ook de overwinning in de tweede heat en werden dus ook dagwinnaar. Keuben/Rietman werden zo weer tweede met Leferink die weer derde zou worden. Men ging in deze volgorde ook naar het dagpodium. Prümmer deed het weer goed en werd vierde. Foden/Humprey werden vijfde na een sterkte heat en hadden na hun hachelijke avontuur bij de start van de eerste heat met daarin de tiende plek een goede dag. Sanders/Steegmans reden een degelijke zandwedstrijd en pakte de zesde plek vlak voor Vos/Susebeek op zeven.

De uitslag van de ONK te Oss is ook direct de tussenstand van het kampioenschap dat 30 maart verder gaat met de tweede wedstrijd in Oldebroek.

Daguitslag ONK Sidecars Oss