X

Yamaha steunt Gebben Van Venrooy Yamaha Supported MXGP Team

Met trots maakt Yamaha Motor bekend de officiële partner te worden van Gebben Van Venrooy Racing. Onder de naam Gebben Van Venrooy Yamaha Supported MXGP Team zal dit team in het komende seizoen van de MXGP strijden voor het podium. Het rijdersteam bestaat uit de Italiaanse MXGP-crack Alessandro Lupino en de talentvolle rookies Thomas Covington en Calvin Vlaanderen. Zij zullen de strijd in de koningsklasse van de motorcross aangaan op de zeer competitieve Yamaha YZ450F.

Trots overheerst
Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Nederland, is zeer content met de samenwerking. Hij vertelt: “Het succes van het Gebben Van Venrooy Racing team in de afgelopen jaren was niet te negeren. Wij zijn blij dat we hen voor komend seizoen van geweldig materiaal kunnen voorzien om zo bij te dragen aan het voortzetten van de successen en getalenteerde jonge rijders een podium kans te geven op het hoogste niveau.” Ook Paolo Pavesio, Director Marketing & Motorsports Yamaha Motor Europe, steekt zijn trots niet onder stoelen of banken: “Om de samenwerking met Gebben Van Venrooy opnieuw te starten in een klasse waar alleen het allerbeste telt, heeft voor mij ook een strategische betekenis. Hun generatieverhaal vertegenwoordigt iets speciaals in de Nederlandse motorfietsindustrie. Daarnaast zijn ze een Yamaha-dealer die laat zien dat het mogelijk is om het hoogste niveau in racing te verbinden met hun klanten, die in de winkel dezelfde kwaliteit ervaren als wat het Team zal brengen in de MXGP. Voor mij is het ook geweldig om Alessandro Lupino terug te verwelkomen in de Yamaha-familie. Ik verwacht veel van de interactie tussen de zeer ervaren Alessandro en de twee ongelooflijk getalenteerde jonge jongens, Thomas en Calvin. Zij zijn een bevestiging van de Yamaha-missie om jonge rijders de mogelijkheid te geven de stap naar het hoogste niveau te maken. ”

Schepje bovenop
Emile Gebben van het Gebben Van Venrooy Yamaha Supported MXGP Team ziet eveneens uit naar het nieuwe seizoen. Hij vertelt: “We hebben de rijders, het materiaal en de organisatie om heel ver te komen. De afgelopen seizoenen hebben we laten zien waartoe we in staat zijn. Wat ons betreft gaat daar, door deze nieuwe samenwerking met Yamaha, nog een schepje bovenop. Laat dat starthek voor de eerste race op Matterley Basin maar vallen! ”

Over de rijders
Alessandro Lupino is met zijn 29 jaar en vijf seizoenen een veteraan in de MXGP. Voor de vrolijke Italiaan wordt dit zijn derde jaar bij het Gebben Van Venrooy team. Lupino’s eerste nieuwe teamgenoot is de Amerikaan Thomas Covington. Met vier MX2 Grand Prix zeges en 16 podiums is de 24-jarige Covington de succesvolste Amerikaan in de MX2 van de afgelopen tien jaar. Het team wordt compleet gemaakt door Calvin Vlaanderen. Deze Zuid-Afrikaanse Nederlander stond afgelopen jaar viermaal op het podium in de MX2 en won met Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff in 2019 de Monster Energy Motocross of Nations.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha Racing