X

Knieblessures voor Cairoli en Febvre!

De eerste race van het WK motorcross was voor beide piloten een uitdaging want ze verdraaide allebei hun knie tijdens een training vorige week. Voor Cairoli liep het nog goed af want hij kon een podiumplek bemachtigen in Matterley Basin dankzij een vierde en derde plek in de reeksen. Voor kersvers Kawasakirijder Romain Febvre was het een ander verhaal want hij kon de pijn niet verbijten en moest forfait geven voor de wedstrijd.

Febvre blesseerde zijn knie zonder te crashen maar de pijn was van die aard dat hij niet kon rijden. Hij hoopt snel weer op de motor te zitten omdat onderzoek heeft uitgewezen dat zijn knie geen ernstige schade heeft opgelopen.

Tony Cairoli verdraaide zijn knie tijdens een training in Lommel en dacht even dat zijn seizoen erop zou zitten. Hij kon toch starten in Matterley Basin met een positief resultaat tot gevolg. Tijdens de wedstrijd in Engeland kreeg zijn knie echter weer rake klappen. Zo rijzen er toch weer wat vragen rond de fysieke paraatheid van de Siciliaan in zijn jacht naar een tiende wereldtitel.