X

OPROEP: Zie wildcrossen niet als antwoord op gesloten circuits

Het is het toppunt van verleiding voor een crosser. Nergens kunnen crossen omdat veruit de meeste circuits sluiten vanwege het corona-virus, maar jij weet nog een stukje bos, bouwgrond of ander braakliggend terrein waar je makkelijk je training even kan afwerken.

We begrijpen dat je deze kans wil benutten omdat er bijna niets zo effectief is ter voorbereiding op je volgende wedstrijd als crossen zelf. Toch zal dit mogelijk op langere termijn de populariteit van onze sport, en dus de keuzes en afwegingen die de overheid, provincies en gemeentes voor ons maken, niet bevorderen. Hoe lastig het ook is, zie wildcrossen dus niet als antwoord op gesloten circuits.

We lezen de diverse reacties vanuit de sport: ‘’Het is krom dat kinderen gewoon samen buiten mogen spelen van het RIVM. En het is zuur dat net nu de circuits er weer perfect bijliggen deze situatie zich voordoet. En het doet zeer dat motorrijders die op de straat rijden voor ons gevoel niet veel anders doen dan wij en dat wél mogen. En het geeft een dubbel gevoel dat de caissières van de supermarkten dichter op je lip zitten dan de beheerder van het circuit’’. We begrijpen jullie gevoelens in deze vreemde situatie waarin wij allen verzeild zijn geraakt door dit virus. Helaas is het even niet anders en kunnen we beter niet voor eigen ‘gewin’ gaan wildcrossen. Dus ook niet die prof, ook niet die vertegenwoordiger van een (motor)merk, ook niet die fanatieke jeugdrijder.

Laten we vooral nu zuinig zijn op onze sport.

Door: Jean-Paul Maas
Foto: #RaceKawasaki