X

Geen EMX65, EMX85 en EMX Woman in 2020!

Vandaag verscheen een erg duidelijk persbericht van de FIM. Ze kondigden aan dat als gevolg van de wereldwijde COVID-19 pandemie de Europese kampioenschappen EMX65, EMX85 en EMX Woman 2020 worden geannuleerd.

De EMX65- en EMX85-kampioenschappen hadden in vier zones moeten plaatsvinden: South East, South West, North East, North West en de finales zouden plaatsvinden op het populaire Loket-circuit in Tsjechië, waar de EMXGP en veel van de Europese jongste talenten zich opmaakten voor een fantastisch raceweekend.

Helaas zal dit door de huidige wereldwijde situatie niet mogelijk zijn in 2020, omdat de meeste EMX65- en EMX85-evenementen in de lente/zomer zouden plaatsvinden en niet opnieuw kunnen worden gepland in de herfst vanwege de schoolkalender. Dit betekent ook dat het EMX Europees Kampioenschap voor Vrouwen ook niet meer zal plaatsvinden in 2020.

Eddie Herd, voorzitter van de FIM Europe Motocross Commissie: “Het was een moeilijke beslissing, maar ik ben ervan overtuigd dat het de juiste is. De meeste van de EMX65/85 zone rondes en de WEMX rondes zijn al geannuleerd en er zal geen zekerheid zijn dat de finale in Loket doorgaat zoals gepland, dus we moesten er rekening mee houden dat er slechts een klein venster was om de finale opnieuw in te plannen vanwege de schoolvakanties.”

“We moesten ook rekening houden met de financiële gevolgen voor de families van de renners, waarvan velen een enorm gebrek aan inkomsten hebben als gevolg van de lockdown in de meeste landen en dit zou het aantal inschrijvingen ernstig hebben beïnvloed. Ik denk dat we in 2021 sterker terug zullen komen en we zullen de eerste keuze van de zonerondes en de WEMX-rondes aan de organisatoren van dit jaar als prioriteit aanbieden. Voor de rest van dit jaar zullen Infront Moto Racing en de FIM Europe zich concentreren op de EMX125, de EMX250, EMX2T en de EMX Open-klassen, zodra de rijders over de grenzen kunnen reizen en zonder beperkingen”.

Foto: FIM Europe