X

Hoe moet het nu verder met de Franse GP in St Jean d’Angely?

De MXGP van Frankrijk, die aanvankelijk gepland was voor 9 en 10 mei 2020, is officieel uitgesteld tot 27 en 28 juni. Dit was het gevolg van de maatregelen die zijn genomen in de strijd tegen het coronavirus. De aankondiging van de Franse president Emmanuel Macron gisterenavond trekken echter ook een streep door de nieuwe datum van de Franse MXGP ronde.

Macron had het enerzijds over de lockdown in Frankrijk tot 11 mei. Anderzijds gaf hij ook aan dat massa-evenementen niet kunnen voor half juli. Daarmee moet de Moto Club Angérien, de lokale organisator van de Franse GP, op zoek naar een nieuwe datum.

Hoewel de club openstaat voor een latere datum zijn de mogelijkheden wat betreft vrije weekends erg beperkt. Volgens de huidige kalender zijn alleen: 30 augustus, 27 september, 4 oktober, 25 oktober, 15 november (of erna …) mogelijk. Deze Franse maatregel werpt uiteraard ook een schaduw over de WK wedstrijden vóór die van Frankrijk. De kans is dan ook groot dat ook de GP’s van Rusland, Letland en de twee reeds uitgestelde WK rondes in Italië niet kunnen doorgaan.

Een opvallend detail dat onze Franse collega’s van Dailymotocross hebben opgepikt uit de speech van gisteren is het sluiten van de buitengrenzen van de Schengenzone, waarbij september wordt genoemd. Als een dergelijk maatregel ook in andere landen wordt aangenomen, zou dit ook andere organisaties kunnen belemmeren.

Tekst: Danny Hermans/ Dailymotocross
Foto: archief