X

Osborne wilde zo lang mogelijk de leiding vasthouden

En ook in Salt Lake City 5 stond Zach Osborne op het podium! De Husqvarna-rijder reed zelfs 22 ronden aan de leiding. Osborne kijkt tevreden terug op de zestiende wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 450SX. Hier doet hij zijn verhaal met zijn teamgenoten bij Rockstar Energy-Husqvarna Factory Racing USA-RER.

Zach Osborne:
“De hele tijd dat ik aan de leiding was ik bezig met een nieuw persoonlijk record neer te zetten. Ik deed iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan, dus ik ben blij met deze wedstrijd. Ik verslikte me een beetje aan het einde, dit was een zware finale voor de omstandigheden hier in Salt Lake City. De hoogte en alleen de intensiteit is zwaar met zoveel races achter elkaar.”

Jason Anderson:
“Het voelde heel goed om de dag te beginnen met een overwinning in de heat race. In de werd ik vijfde maar het verschil met de winnaar was slechts zeven seconden en dan dat ruim 20 minuten wedstrijd. Al met al voelde ik me de hele dag goed en ik verwacht komend weekend voor de overwinning mee te kunnen strijden.”

Dean Wilson:
“Er waren een aantal goede en slechte dingen van vandaag. Ik ben enthousiast over de overwinning in de heat race. Voor de finale had ik wat dingen in de afstelling aangepast en daar worstelde ik de gehele wedstrijd mee. We zijn gezond en nemen veel positieve punten mee naar de laatste ronde op zondag.”

Jalek Swoll:
“De dag begon goed, mijn snelheid was direct goed en ik kreeg de juiste afstelling voor vandaag snel te vinden. De finale was echter chaotisch, maar goed het is niet anders en ik kijk er naar uit om zondag een goed resultaat neer te zetten en het kampioenschap goed af te sluiten.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna