X

Star Racing-Yamaha over Salt Lake City 7

Voor het derde jaar op een rij heeft Star Racing-Yamaha-Monster Energy het kampioenschap van de West Coast gewonnen. Na Aaron Plessinger (2018) en Dylan Ferrandis (2019) is het nu opnieuw de Fransman die de titel voor zich weet op te eisen. Aan de andere kant was er ook teleurstelling want Shane Mcelrath werd tijdens de East-West Shoot Out tweede achter Chase Sexton. Hier blikt het gehele team terug op de finale in Salt Lake City.

Wil Hahn
“Het was een geweldige avond voor ons met Dylan die opnieuw de 250SX West titel wint! Shane heeft ons alles gegeven om ook de titel te pakken, maar kwam net tekort. Het was een gekke dag met jongens die vochten voor overwinningen en het kampioenschap. Ik ben blij voor ons team. Het was een solide seizoen voor onze jongens. Nu gaan wij verder naar de Outdoors en proberen daar de titel mee naar huis te nemen.”

Dylan Ferrandis:
“Ik ben behoorlijk enthousiast over de manier waarop ik dit seizoen ben geëindigd ook al had ik een erg moeilijke dag vandaag. Het was de moeilijkste dag van mijn leven. Er was vandaag zoveel emotie na het winnen van de LCQ. Ik heb in mijn vier seizoenen supercross nog nooit een LCQ gereden en tijdens deze belangrijke dag overkomt je dat dan wel. heb mijn titel met succes verdedigd en dat heeft natuurlijk wel iets extra’s. Het is meer dan een droom die uitkomt. Dank aan mijn team, mijn vrouw en mijn trainer David Vuillemin. Ik ben zo blij!”

Shane McElrath:
“Ik ben behoorlijk teleurgesteld dat ik mijn overstap naar Yamaha niet kan vieren met de titel. Sinds ik bij dit team zit heb ik zoveel geleerd en ben ik zo gegroeid als een persoon en een rijder! Ik leer van mijn fouten en kijk ernaar uit om verder te gaan naar de AMA Nationals.”

Justin Cooper:
“Het was een redelijk goede dag tot aan de finale. Een collega ging voor mijn door in de sprint naar de eerste bocht en daar ging het mis. Bij de herstart had ik geen goede start en reed ik de wedstrijd maar een beetje uit. Ik had het niet echt in me na de crash maar toch ben ik tweede geworden in de eindstand. Ik heb zin in de outdoor wedstrijden!”

Colt Nichols:
“De dag ging goed en tot ik samen met Chase Sexton ten val kwam in de heat race. Ik heb gewoon verkeerd ingeschat, ik dacht ik meer ruimte had en voor ik het wist sprong hij boven op mij. Uiteindelijk belandde hij op mijn hand en voelde ik direct de pijn. Ik ben verder gegaan maar de finale rijden was helaas niet mogelijk. Ik ga snel naar het ziekenhuis en hopelijk komt alles goed voor de outdoors.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha