X

Wat doe jij nou? Pascal Brons

In de rubriek #Watdoejijnou kijkt MXMag.nl wat voormalige topcrossers vandaag de dag doen. Hun gezinsleven en hun huidige werkzaamheden. Hoe kijken ze terug op hun carrière, de hoogte en dieptepunten. Deze maand hebben wij voormalig ONK-topper Pascal Brons!

Stel jezelf even kort voor?
Pascal Brons: “Mijn naam is Pascal Brons, ik ben 41 jaar oud en woon in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek met mijn vrouw Renate en zoontje Keano.”

Wat doe jij tegenwoordig voor de dagelijkse boterham?
Brons: “In het dagelijks leven ben ik leidinggevende in één van de grootste en tevens mooiste fietsenwinkel van Nederland! Ik werk namelijk bij 12GO Biking in Moordrecht. Aangezien ik tegenwoordig als hobby graag aan het mountainbiken ben zie ik het echt als ‘van je hobby je werk maken’ dus dat is geweldig. In mijn vrije tijd geef ik ook nog graag motocross-trainingen aan de broertjes Blokland. Dat blijf ik erg leuk vinden om te doen en zo zie je maar het blijft toch kriebelen hé die motocross!”

Hoe kijk jij terug op jouw motorcrosscarrière?
Brons: “Ik kijk terug op een tijdsbestek van zo’n 25 jaar motocross. Ik kan wel zeggen dat ik heb genoten van bijna elk moment! Ik heb denk ik alles wel gezien wat ik had willen zien! Ik heb twee Nederlandse titels weten te winnen. Elk weekend was een weekendje weg met de familie, achteraf zie je pas hoeveel dat eigenlijk voor je betekend heeft. Ook de internationale jeugdweekenden in Engeland en Schotland met Herman Hoff vergeet ik nooit meer. Met Team Voorwinden naar de Red Bull Knock Out en daar met de dikke gele kanonnen rijden wat een ervaring! Dan zal ik de verhalen van de Crazy Piano´s dat weekend maar achterwegen laten 😉 Ik heb gereden voor het Van de Wetering MX Team en dus Team Voorwinden maar ook voor Meurs, echt een geweldige tijd! Een aantal jaren geleden ben ik nog een tijdje betrokken geweest bij het F&H Racing Team als motortrainer, echt niks dan lof over de mensen die mij dat allemaal mogelijk hebben gemaakt!”


Wat was voor jouw het hoogtepunt motorcrosscarrière?
Brons: “Pffffff dat zijn er voor mij veel, maar de twee die ik toch het meest speciaal vond zijn het kwalificeren met de wildcard die ik had in mijn eerste GP in Lierop. Ik hoorde omroeper ‘Kiske’ boven de motoren uitkomen en hij maakte het publiek helemaal gek! Echt waar, dat was geweldig! Een ander hoogte punt is de ONK op het circuit van Berghem in 2003. Ik reed de eerste manche lang aan de leiding maar in de slotfase kwam ‘Calimero’ mij toch nog voorbij!”

Wat was voor jouw het dieptepunt motorcrosscarrière?
Brons: “Dat is waarschijnlijk bij alle crossers hetzelfde, de blessures! Ik heb er een aantal gemaakt maar de ‘zwaarste’ liep ik op tijdens de EK wedstrijd in Harfsen. Het was echt een schuiver, het stelde niks voor maar ik raakte mijn knie waardoor ik maanden uitgeschakeld was!”

Wat was de beste motor waar je ooit mee hebt gereden?
Brons:
“Dat is een makkie, zeer zeker een KTM waarvan ik er aardig wat van versleten heb! De beste was de motor gemaakt door Dennis ‘Dyno’ van de Eng, Richard de Beer (Grizzly) en Rene Kouvelt. Dat was echt een bom en de ultieme holeshot bom!”


Hoe kijk jij naar de huidige motorcrosswereld?
Brons: “Ik vind het nog altijd geweldig om naar de GP´s te gaan of te kijken op TV. Wat Jeffrey (Herlings) en Glenn (Coldenhoff) daar laten zien is natuurlijk helemaal top! Er wordt zo verschrikkelijk hard gereden en je moet daar alles voor opofferen wil je dat niveau kunnen bereiken. Een bijzonder prestatie van beide natuurlijk!”

Hartelijk dank voor je medewerking!
Brons: “Heel graag gedaan!”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Archief