X

Bradley Mesters maakt favorietenrol waar

Alle ogen waren gericht op Bradley Mesters die als favoriet aan het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 85cc Grote Wielen gaat beginnen. De Brabander wist de wedstrijd naar zijn hand te zetten, de F&H Racing Shop-rijder trainde het snelste en won vervolgens beide manches op het circuit van Boekel. Lotte van Drunen maakt een bijzonder debuut, de Zuid-Hollandse wordt beide manches tweede en Damien Knuiman (3-4) maakt het podium compleet. Volgende week wordt de tweede wedstrijd verreden, deze wordt georganiseerd in Delfzijl.

In de tijdtraining is Mesters de snelste maar hij heeft geen goede start. De vanuit de 65cc GW overgestapte Van Drunen komt heel goed uit de start en de dame neemt brutaal de leiding. Ten Kate volgt en ook Damien Knuiman begint goed aan de wedstrijd over 15 minuten en een ronde. Zonder gekke dingen te doen komt Mesters naar voren en in de derde ronde neemt hij de leiding over. Van Drunen en Ten Kate volgen en dit trio heeft al een grote afstand genomen. Pas in de slotfase weet Mesters echt afstand te nemen en de Brabander wint. Van Drunen wordt tweede voor Knuiman! De Wijchenaar weet te profiteren wanneer Ten Kate ten val is gekomen. Roan Tolsma weet vierde te worden voor de teleurgestelde Ten Kate.

Ook de tweede manche weet Van Drunen de beste start te pakken voor Danilo Riemsdijk, Mesters en Ten Kate. In de eerste ronde werkt Mesters zich op naar de leiding en deze bouwt hij vervolgens snel verder uit. Met bijna 15 seconden voorsprong wint de crosser uit Waalre de tweede manche. Van Drunen maakt heel veel indruk want Ten Kate probeert de tweede plaats over te nemen maar daarin slaagt hij niet. Sterker nog Ten Kate bijt opnieuw even in het zand waarna de weg vrij is voor de KTM Youth MX Team-rijdster uit Sliedrecht. Ten Kate weet nog wel derde te worden voor Knuiman en Husqvarna-rijder Tolsma.

Uitslagen KNMV ONK #1; Boekel,NL:
1e manche
1. Bradley Mesters NL Kawasaki
2. Lotte van Drunen NL KTM
3. Damien Knuiman NL Honda
4. Roan Tolsma NL Husqvarna
5. Mirco ten Kate NL KTM

2e manche
1. Bradley Mesters NL Kawasaki
2. Lotte van Drunen NL KTM
3. Mirco ten Kate NL KTM
4. Damien Knuiman NL Honda
5. Roan Tolsma NL Husqvarna

Dagklassement:
1. Bradley Mesters NL Kawasaki 1-1
2. Lotte van Drunen NL KTM 2-2
3. Damien Knuiman NL Honda 3-4
4. Mirco ten Kate NL KTM 5-3
5. Roan Tolsma NL Husqvarna 4-5

Tussenstand:
1. Bradley Mesters NL Kawasaki 100
2. Lotte van Drunen NL KTM 90
3. Damien Knuiman NL Honda 79
4. Mirco ten Kate NL KTM 77
5. Roan Tolsma NL Husqvarna 74

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NielsOomsMXFoto