X

Drie podiumplaatsen voor Team Youth Pro MX!

De eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd is goed verlopen voor het Team Youth Pro MX. Het team wist drie podiumplaatsen te scoren op het zware zandcircuit van Boekel. Dean Gregoire won de 65cc Grote Wielen terwijl Sjevy Klokgieter tweede werd bij de 65cc Kleine Wielen. In de lichtste klasse, 50cc, werd onze gast-rijder Harry Dale beide manches als tweede afgevlagd.

50cc:
In de training is Harry de snelste man nipt voor Kash van Hamond. De eerste manche neemt de crosser uit Manchester de beste start en hij probeert voorsprong te pakken. Na drie ronden heeft de leider al twaalf seconden voorsprong. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht maar in de laatste ronde gaat het mis. Harry gaat onderuit en daarmee verliest hij zijn voorsprong! Van Hamond wint voor Harry die de tweede manche wil proberen dit recht te zetten. De tweede manche neemt Van Hamond de beste start maar Harry weet buitenom toch als leider uit de eerste bocht te komen. Opnieuw neemt Harry een voorsprong maar halverwege gaat het mis. Harry bijt in het zand en ziet Van Hamond passeren. Het verschil tussen beide in minimaal wanneer de laatste ronde ingaat. Harry probeert via een andere rijlijn de aanval in te zetten maar dat gaat mis. Harry valt en moet ook de tweede manche genoegen nemen met de tweede plaats.

65cc KW:
Met vier rijders kwam het team in actie, Elvis Totney kon helaas niet in actie komen door het reisverbod naar Engeland. De eerste manche komt Sjevy goed uit de start en hij rijdt de gehele wedstrijd op de tweede plaats achter Dex van den Broek. De Helmonder gaat zelf even in de fout maar zijn tweede plaats komt nooit in gevaar. Chento van Zoest komt als zevende over de finish en Noam Mezzavilla wordt vijftiende. Yuel Karnebeek kent problemen in de eerste ronde en raakt betrokken bij een valpartij waardoor hij niet aan de finish komt.De tweede manche is de start iets minder maar vanaf de vijfde plaats in de eerste bocht komt Sjevy terug naar opnieuw een tweede plaats. Chento pakt nu de negende plaats en Noam weet ondanks twee schuivers nog als zestiende over de finish te komen. Yuel scoort zijn eerste punten door als 25e over de finish te komen.

65cc GW:
In de training is Dean het snelste en hij komt goed uit de start tijdens de eerste manche. In de tweede ronden neemt de 10-jarige crosser de leiding voor Jayson van Drunen. Deze komt halverwege de manche opzetten en zet de aanval in. De eerste wordt nog afgeslagen door Dean maar even later lukt het Jayson wel! Dean probeert snel terug te counteren maar hij schuift onderuit en verliest de aansluiting. Hij wordt wel nog tweede en daarmee is er nog niks verloren.
De start van de tweede manche is minder goed maar door goed stuurwerk kan Dean zich snel de top drie in werken. Na twee ronden heeft Van Drunen bijna vier seconden voorsprong maar dan komt hij ten val! Dean neemt de leiding en heeft direct drie seconden voorsprong. Natuurlijk probeert Van Drunen de aansluiting te vinden maar Dean laat dat niet gebeuren! Sterker nog de Alpinestars-geklede crosser weet zich steeds verder los te werken en wint met twaalf seconden voorsprong! Daarmee wint Dean ook de eerste wedstrijd omdat de tweede manche de doorslag geeft bij een ‘gelijk spel’.

Volgende keer:
De volgende wedstrijd laat niet lang op zich wachten, komende zaterdag wordt de punten opnieuw verdeeld. Dan wordt er gereden op het circuit van Delfzijl.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Niels Ooms MX Foto