Gebben-Van Venrooij-Yamaha over Kegum2

Gebben-Van Venrooij-Yamaha over Kegum2
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het trio van Gebben Motoren-Van Venrooij-Yamaha heeft het momenteel lastig in het FIM wereldkampioenschap MXGP. Alleen ‘Rookie’ Calvin Vlaanderen doet van zich spreken. De Motocross of Nations kampioen werd elfde na een derde trainingstijd op de klokken te hebben gezet! Vlaanderen, Alessandro Lupino en Thomas Covington doen hier hun verhaal over Kegums2.

Calvin Vlaanderen:
‘’Ik ben heel tevreden over vandaag. Ik heb mijzelf iets verbeterd ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen weekend. Ik voelde me al vanaf de kwalificatie goed. Ik kon pushen en rijden zoals ik dat wilde. Ik pakte bijna de pole position, iets wat me vertrouwen gaf voor de wedstrijd. Helaas kwam ik tijdens de start van de eerste manche ten val maar wist nog terug te komen naar een vijftiende plaats. In de tweede manche pakte ik een slechte start maar kon in de eerste bocht veel goed maken en rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Ik eindigde op een negende plaats en dit is een goede stap voorwaarts waarbij ik tevens veel heb geleerd van de top jongens.’’

Alessandro Lupino:
‘’Ik had een hele moeilijke dag. Ik voelde me vandaag sneller en goed op de motor maar ik had nooit een goed gevoel op de baan. Ik moest echt vechten om een goed gevoel te krijgen. In de eerste manche kwam ik bij de start ten val en later viel ik nog een keer waarna ik ben gestopt. Ook bij de start van de tweede manche kwam ik ten val waardoor het een dag is geworden om snel te vergeten. Ik ben heel teleurgesteld, ook voor het team. Sorry voor vandaag! Ik voel dat ik meer kan maar het is zwaar dat ik het nog niet heb kunnen laten zien. Hopelijk kan ik zondag een betere wedstrijd rijden.’’

Thomas Covington:
‘’In de eerste manche voelde ik me iets meer comfortabel en ik voel dat we de juiste richting op gaan. Het zijn twee moeilijke wedstrijden geweest maar ik moet me erop concentreren om iedere keer beter te worden. Helaas kon ik de tweede manche niet uitrijden vanwege een mechanisch probleem maar ik kijk uit naar zondag en hopelijk kan ik dan de stijgende lijn verder zetten.’’

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend

Uw reacties