X

Maurice Chanton lang in de punten

Afgelopen zaterdag tijdens de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc kwam Maurice Chanton niet aan de finish. Vandaag tijdens de derde wedstrijd was de Zwitser heel dichtbij zijn eerste punten! In Kegums wist de CreyMert Racing-rijder de eerste manche lang in de punten te rijden. Hij werd uiteindelijk als 28e afgevlagd, de tweede manche kwam de KTM-rijder helaas niet aan de finish. Thibault Benistant wint beide manches en vergroot zijn voorsprong in het kampioenschap fors.

EMX250:
De eerste manche over 25 minuten en twee ronden begon redelijk voor Maurice die goed was vertrokken na het vallen van het starthek. Vanaf de buitenkant moest hij echter in het middenveld aansluiten waarna hij aan zijn opmars begon. Vanaf de 28e plaats werkt de FXR Racing-geklede crosser zich in slechte vier ronden de punten binnen. De twintigste positie wordt verbeterd en ruim in de tweede helft van de wedstrijd komt Maurice aan de op de 18e plaats. Dan komt de man met de hamer, de afgelopen weken stonden in het tekenen van de knieblessure en dat zorgt voor een conditionele achterstand. Er worden wat foutjes gemaakt en daardoor zakt de 6D Helmets gesteunde crosser terug naar de 28e plaats.
De 19-jarige crosser komt ook de tweede manche goed uit de start maar ook nu kan hij niet naar binnen richting de eerste bocht. Vanaf de 26e plaats probeert hij zich opnieuw naar de punten te werken maar een foutje gooit roet in het eten. Maurice zakt terug naar de 34e plaats en haalt alles uit de kans om zich nog te verbeteren. Dat lukt niet en na een valpartij wordt besloten de wedstrijd te verlaten.

Volgende wedstrijd:
Komende zaterdag (15 augustus) gaat het EMX250 verder in Kegums.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eva Szabadfi Photo