X

Voorbeschouwing KNMV ONK Jeugd 2020

Een voorbeschouwing maken voor de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd gebeurt wel vaker maar niet in augustus! dit weekend begint echter eindelijk het ONK. MC Boekel heeft de handschoen opgepakt om als eerste de strijd aan het gaan met het coronavirus.

Wij kijken vooruit op de eerste grote krachtmeting van het seizoen op het ‘Circuit Bezuidenhout’ waar Peter van Uden en zijn mensen veel rijder en rijdsters hopen te ontvangen.

50cc
In de lichtste klasse verwachten wij Kash van Hamond in de kopgroep met zijn teamgenoot Kyan Vermeer. Hetzelfde geldt voor de Britten Harry Dale en Logan Baker. Leuk om te zien is dat ‘oude’ achternamen terug keren bij de jeugd zoals Vital van Nooten, Milan Ellenbroek, Nelson Braakman, Nick de Jong en Swen Klein Kromhof!

65cc KW
Een aantal sterke debutanten zullen het moeten opnemen tegen Dex van den Broek en Sjevy Klokgieter. Eén van de nieuwkomers is Torre van Mechgelen die vorig jaar de 50cc-titel pakte. Andere rijders om naar uit te kijken zijn Kenzo Jaspers, Cody de Beer, Zane Sibley-Deakin en Liam Flonk.

65cc GW
Wij verwachten veel van Jayson van Drunen en Dean Gregoire! De beide Brabanders beginnen aan hun eerste volledige seizoen in deze klasse. Gregoire stond vorig seizoen al twee keer op het podium terwijl Van Drunen de titel pakte bij de Kleine Wielen. De Team Youth Pro MX-rijder heeft dit jaar al diverse wedstrijden gereden waaronder het Italiaanse Kampioenschap. De 10-jarige KTM-rijder liet daar al mooie dingen.

Van Drunen (11) stond dit seizoen nog maar weinig achter het starthek. Jenairo Beerens maakt na één seizoen 65cc Kleine Wielen al de overstap naar de 65cc Grote Wielen. Van de snelle Limburger verwachten wij ook mooie dingen. Ook hier zien wij nog bekende namen van vroeger zoals Seth Priem, Jeremy Bouchee en Jannes Vos, het neefje van Remy van Rees!

85cc KW
Deze rijders gaan het opnemen tegen de 65cc Grote Wielen wat ooit voor verwarring kan zorgen. De Belg Lukas Spigeleer zou wel eens goed voor de dag kunnen komen en dat geldt ook voor de Limburgers Deff Gijsen en Djanno van Zoest. Kyshara Das, dochter van voormalig GP-rijder Michael Das, zal haar debuut maken in deze klasse.

85cc GW
De hoofdrolspelers van vorig jaar zijn ook hier vertrokken. Dat zorgt automatische voor nieuwe namen in de kopgroep. We maken ons dan ook op voor mooie wedstrijden met als favoriet Bradley Mesters. De Brabander rijdt voortaan voor F&H Racing Shop Team waar hij kan genieten van begeleiding door Marc de Reuver. Mesters zal het moeten opnemen tegen Damien Knuiman, Mick Kennedy, Wessel van Wijk, Levi Schrik en Gyan Doensen. Verder is het uitkijken naar Lotte van Drunen die de ‘kleine wielen’ heeft overgeslagen. Iets wat ook geldt voor Maxime Lucas.

125cc
Ook in de ‘zwaarste-klasse’ is het lastig om een favoriet aan te wijzen. De meeste ogen zullen gerichten zijn op Kay Karssemakers. De Boxtelnaar zal weerstand ondervinden van Scott Smulders, Nikita Kucherov, Sem de Lange en Ivano van Erp! De Ossenaar maakt zijn debuut in deze klasse maar hij heeft tijdens eerdere wedstrijd al mooie dingen laten zien. Verder zijn wij ook hier benieuwd naar de nieuwkomers; Cas Valk en Karlis Alberts Reisulis.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Diverse