X

Calvin Vlaanderen domineert in Oss

Geheel volgens de verwachtingen heeft Calvin Vlaanderen de derde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc gewonnen. De Yamaha-rijder (foto) wist beide manches op het circuit van Motorclub Oss te winnen. Het Yamaha-succes werd compleet gemaakt door Nick Kouwenberg, de Elshouter werd tweede voor Greg Smets (3-5). Voor Micha Boy de Waal verliep de dag niet goed, hij ging in de tijdtraining onderuit en bezeerde zijn duim. De leider in de tussenstand kwam vervolgens ook niet meer in actie.

1e manche
Als een pijl uit de boog vertrekt Smets wanneer het starthek onderaan ‘De Witte Ruijsheuvel’ naar beneden gaat. De Belg neemt de leiding en mag even het tempo bepalen. Vlaanderen is net buiten de top vijf aan de wedstrijd begonnen maar hij werkt zich in drie ronden naar de leiding om deze vervolgens niet meer af te geven. Smets wordt tweede voor Kouwenberg die na ruim 20 minuten wedstrijd Yamaha-collega Todd Kellett uit de race ziet verdwijnen. Kay Ebben komt als vierde over de finish voor Rene de Jong.

2e manche
De afsluitende manche wordt nu vanaf de eerste ronde gedomineerd door Vlaanderen. Hij rijdt de gehele wedstrijd aan de leiding en wint met 92 seconden voorsprong. Kouwenberg wordt nu tweede voor Lars Griekspoor. Kevin van Geldrop heeft lang de vierde plaats in handen maar in de slotfase moet hij buigen voor Ebben en in de laatste ronde voor Smets.

Uitslagen KNMV ONK 500cc; Oss, NL:
1e manche
1. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
2. Greg Smets B KTM
3. Nick Kouwenberg NL Yamaha
4. Kay Ebben NL KTM
5. Rene de Jong NL KTM
DNS. Micha Boy de Waal NL Husqvarna

2e manche
1. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
2. Nick Kouwenberg NL Yamaha
3. Lars Griekspoor NL KTM
4. Kay Ebben NL KTM
5. Greg Smets B KTM
DNS. Micha Boy de Waal NL Husqvarna

Dagklassement:
1. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 1-1
2. Nick Kouwenberg NL Yamaha 3-2
3. Greg Smets B KTM 3-5
4. Lars Griekspoor NL KTM 6-3
5. Kay Ebben NL KTM 4-4

Tussenstand:
1. Kay Ebben NL KTM 234
2. Lars Griekspoor NL KTM 221
3. Greg Smets B KTM 217
4. Ceriel Klein Kromhof NL Honda 207
4. Rene de Jong NL KTM 207

Alle uitslagen zijn HIER te vinden op Speedhive:

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie