X

Florian Miot mikt op sterke afsluiter in Faenza

De wedstrijden volgen elkaar razendsnel op in Faenza. Wie gekwetst is of een stukje van de beroemde puzzel mist, heeft weinig tijd om oplossingen te vinden. Frans kampioen Florian Miot begon ambitieus aan het 2020 EMX125 seizoen, de KTM Diga Junior Racing rijder bevestigde bovendien meteen in Matterley Basin waar hij het podium haalde. Tijdens de laatste race in Faenza wil Miot een lastige periode afsluiten.

Door een ongelukkige val kwetste de jonge Fransman namelijk z’n hand op zaterdag. Hierdoor blijf hij na Faenza 1 puntenloos achter. Ook in de opener op dindsdag kwam hij niet tot scoren. Hoewel hij nog steeds wat hinder ondervond, knokte Miot zich in race 2 wel naar een dertiende plaats, op 1,5 seconden van de 11de.  Qua rondetijden was Florian goed een tempo dat tempo-10 waard was. Nog steeds onder zijn mogelijkheden maar de kentering is ondertussen wel ingezet.


“Race 1 was nog lastig voor Florian toch zagen we al dat het in de tweede manche de goede kant op gaat. Ondertussen is ook zijn hand weer beter, morgen zou hij dus opnieuw een stap moeten kunnen zetten. Een nieuwe wedstrijddag met twee manches geven ‘m de perfecte kans om zich te revancheren,” aldus teammanager Dirk Saelen.

Ook de Wit-Rus Daniel Volovich boekte tijdens de midweek vooruitgang. Volovich wist zich nu wel te kwalificeren en eindigde 33ste.

Florian Miot: “De vorige race was heel moeilijk voor mij. Tijdens de tijdstraining kwam ik niet verder dan de 26ste tijd. Ik voelde me niet op mijn gemak op het circuit en vond geen goed ritme. In de eerste manche was ik redelijk weg, ik zat in de top-15 maar in de tweede ronde raakte ik een andere rijder tijdens een sprong in de lucht. Zo werd ik uiteindelijk pas 33ste. In de tweede manche startte ik in de top-20. Terugkomen ging echter niet zo goed als ik had gewild waardoor ik als 13de eindigde.”


Daniel Volovich:  “Tja, het was al wat beter dan de eerste ronde in Faenza maar ik ben nog lang niet waar ik wil zijn. Dit zijn niet de resultaten waar ik tevreden over kan zijn. We blijven echter hard werken om hoger te eindigen.”

Foto’s: Eric Laurijssen