X

Hakon Osterhagen in de slotfase onderuit

Na de moeilijke wedstrijd van afgelopen zaterdag leek Hakon Osterhagen zich te herstellen tijdens de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc. De eerste manche verliep moeizaam met een 28e plaats maar de tweede manche reed de Noor maarliefst 25 minuten op de vijfde plaats. In de slotfase gaat het echter mis en de CreyMert Racing-rijder blijft puntloos in Faenza. De overwinning ging naar Andrea Bonacorsi die de leiding in het kampioenschap ook in handen heeft. Hakon is gezakt in die tussenstand naar de 18e plaats.

EMX125:
De eerste manche is de start niet heel goed en bij het gedrang in de eerste bocht zit Hakon aan de verkeerde kant. Vanaf een 32e plaats moet hij zich naar voren knokken. Na twee ronden zijn er al vier plaatsen goed gemaakt maar dan gaat de scholier zelf in de fout. Hakon verzakt terug naar de 37e plaats om zich vervolgens nog te verbeteren naar de 28e plaats maar dat levert helaas niets op. De beste 20 per manche verdienen punten voor dit sterk bezette kampioenschap.
De start van de tweede manche is geweldig en Hakon komt als vijfde over de eerste jump. Even later wordt snelstarter Smulders gepasseerd en de Spanjaard Farres moet plaats maken. De eerste drie ronden heeft de FXR-geklede crosser de derde plaats in handen maar dan komt Bonacorsi voorbij halverwege de wedstrijd gevolgd door Farres. De voorsprong op de zesde plaats is ruim en het lijkt erop dat er gescoord gaat worden. Wanneer het bord met nog twee ronden uitgaat voor de leider gaat het mis. Hakon valt en zakt ver terug waarna hij uit de wedstrijd verdwijnt.

Volgende wedstrijd:
Komende zaterdag gaat het Europees Kampioenschap 125cc verder ook dan op het circuit van Faenza.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eric Laurijssen