X

Herbreteau pakt de winst op De Witte Ruijsheuvel

Op het prachtige circuit van Oss heeft David Herbreteau de derde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc gewonnen. De Husqvarna-rijder won met een eerste en tweede plaats voor Kjell Verbruggen (3-3) en Marcel Conijn (2-4). Herbreteau kreeg hulp van landgenoot Thibault Benistant, hij won beide keren maar de eerste race werd hij gediskwalificeerd!

1e manche
In de training is Youri van ‘t Ende de snelste man geweest maar wanneer het starthek valt neemt Conijn de leiding. De Mulders Motoren-rijder wordt gevolgd door de Fransen Benistant en Herbreteau. De leider in het EMX250 neemt vervolgens de leiding over en wint met een ruime voorsprong. Later verdwijnt hij echter uit de uitslag omdat hij in het parc-fermé heeft ‘wild geplast’ terwijl er voorzieningen staan voor crossers die nog een plasje moeten doen voor de start. Herbreteau zorgt ervoor dat de zege toch naar Frankrijk gaat. De Husqvarna-rijder rijdt de gehele wedstrijd op een tweede plaats en promoveert dus naar de overwinning. Conijn wordt tweede voor KTM MX Team-rijder Verbruggen die de eerste helft van de wedstrijd gebruikt om rustig op temperatuur te komen. Verbruggen zorgt nog voor een spannende finale maar Conijn buigt niet en wordt tweede. Verbruggen is goed voor de derde plaats gevolgd door Team Ecomaxx-rijder Van ‘t Ende. Deze lijkt te moeten buigen voor Camden McLellan. De Zuid-Afrikaan heeft even de vierde plaats in handen maar in de laatste ronde is Van  ‘t Ende toch sterken waardoor hij vierde wordt voor de BT Racing-rijder.

2e manche
De tweede manche neemt Benistant revanche en hij zet de wedstrijd naar zijn hand. De Hutten Metaal Yamaha-rijder wint met een ruime voorsprong op Herbreteau. Een aantal jaren geleden op de F&H Kawasaki kwam Herbreteau ook al sterk voor de dag op dit circuit. Nu in dienst bij Pol Motors doet hij hetzelfde. Herbreteau wordt nu tweede voor Verbruggen. De Boxtelnaar weet opnieuw derde te worden en hij maakt opnieuw indruk nadat hij pas maanden geleden de overstap maakte naar deze klasse. Conijn komt nu als vierde over de finish voor zijn landgenoot Van ‘t Ende.

Uitslagen KNMV ONK 250cc; Oss, NL:
1e manche
1. David Herbreteau F Husqvarna
2. Marcel Conijn NL KTM
3. Kjell Verbruggen NL KTM
4. Youri van ‘t Ende NL KTM
5. Camden McLellan Z-A Husqvarna
DQ. Thibault Benistant F Yamaha

2e manche
1. Thibault Benistant F Yamaha
2. David Herbreteau F Husqvarna
3. Kjell Verbruggen NL KTM
4. Marcel Conijn NL KTM
5. Youri van ‘t Ende NL KTM

Dagklassement:
1. David Herbreteau F Husqvarna 1-2
2. Kjell Verbruggen NL KTM 3-3
3. Marcel Conijn NL KTM 2-4
4. Youri van ‘t Ende NL KTM 4-5
5.

Tussenstand:
1.
2.
3.
4.
5.

Alle uitslagen zijn HIER te vinden op Speedhive:  

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #IsmoU Media